Marco Rossi: Ha azt mondanám, hogy tudjuk, hogyan lehet megállítani Lewandowskit, akkor idiótának tűnnék

Magyarország labdarúgó-válogatottja csütörtökön kezdi meg a 2022-es világbajnoki selejtezőt, és egy erős ellenfélnek azonnal szembe kell néznie: Lengyelország bomba formájában futballozik Robert Lewandowski a sztrájkvonalban. A mérkőzés kapcsán a Sportowe Fakty lengyel sportújság hosszú interjút készített Marco Rossival, a magyar csapat szövetségi kapitányával, amelyben az olasz edző elmondta: egyértelmű, hogy a lengyel és az angol csapat kiemelkedik a csoportból, de szerencsére a papírforma egy dolog, így hiába tűnik nehéz feladatnak, Meglepetéssel nyitnám meg a sorozatot.

Természetesen Lewandowski is az volt, aki a hétvégén három gólt szerzett a Bayern München bajnokságban, de az idény során 36 mérkőzésen 42 lövést szerzett. Rossi szerint jelenleg ő a legjobb játékos, senki sem hasonlítható hozzá a világon. Megkérdezték, tervezik-e őt megállítani.

Arról az emberről beszélünk, aki a legtöbb gólt szerezte ebben a szezonban. Ha igent mondanék, van egy tervünk, hogy semlegesítsük és megtesszük, ez teljesen idiótának tűnik.

Lényegében lehetetlen megállni, több gólt szerez, mint amennyit egy meccsen játszott. Ugyanakkor természetesen megpróbáljuk. Ha a játékosaim a legjobb formában vannak, akkor talán vannak esélyek, de semmire nincs garancia “- mondta Rossi.

Szoboszlai Dominik írta elmondta, sok játékost látott életében, de senki nem adott olyan szabadrúgásokat, mint a szerződéses futballista, Leipzignek, aki kivételesen kezeli a labdát. Úgy véli, hogy a következő két év döntő fontosságú karrierje során, és rendkívül fontos, hogy miként fejlődik tovább Lipcsében. Ugyanakkor a legfontosabb most az, hogy felépüljön a sérüléséből, és képes legyen használni a részben Budapesten rendezett Európa-bajnokságon.

Rossi örül, hogy Paulo Sousa lett a lengyel válogatott szövetségi kapitánya, egy másik probléma, hogy ez a kvalifikáció szempontjából nem olyan jó hír a magyar csapat számára, a portugált jó edzőnek tartja, így még nehezebb lesz nekünk Lengyelország ellen. A kapitány megemlítette azt is, hogy véleménye szerint nem népszerű, de ő Sousa elődje., Jerzy Brzęczeknek kívülről is elégedett volt munkájával, amellyel a csapat kiharcolta az Európa-bajnokságot.

Érdekes témával is foglalkoztak: Marco Rossi elmondta, hogy a leendő edzők a lelátón lesznek. Egyszerűen jobb képük van az ottani játékról, ott is észrevehet olyan dolgokat, amelyek nem ülnek a kispad előtt.

Az interjú végén visszatértek a világbajnokság selejtezőjébe, Rossi szerint a csoport nagyon kemény, de soha életében nem kapott ingyen semmit, a kemény munka azonban mindig megtérült. Példaként hozta a Nemzetek Ligáját, amikor a sorsolás után olasz kollégái hátba verték, jó szerencsét mondván az orosz, szerb, török ​​trió ellen, amelyért a magyar válogatott megnyerte csoportját és eljutott az elitbe .

Rendkívül fontos volt számomra, hogy nyomot hagyjak a magyar futballban. Sikerült már, de még nincs vége?

A magyar válogatott csütörtökön 20.45-kor, csütörtökön, a Puskás arénában játszik a lengyel csapattal zárt ajtók mögött, majd három nappal később San Marino és Andorra vendége lesz március utolsó napján.

Védőink Lewandowskiról is beszéltek

Lovrencsics Gergő úgy véli, hogy a lengyel csapat erősebb, mint a Nemzetek Ligájában játszott válogatottak, erről hétfőn sajtótájékoztatón beszélt.

“Főleg azért, mert Lewandowski van” – mondta a Ferencváros védője a nemzetközi szövetség legjobb csatárának a tavalyi sajtótájékoztatón, a telki edzőközpontban.

A csütörtöki hazai meccs előtt Lang Adam utalt a Bayern München csatárára is, kérdésre válaszolva, hangsúlyozva annak fontosságát, hogy reagálni tudjunk Lewandowski cselekedeteire a különböző meccshelyzetekben.

“Valakinek folyamatosan nyomás alatt kell tartania, ott kell lennie érte” – mondta.