Már megkapta az edző szóbeli beleegyezését, de a bajnok dupláját ígérte

Simone Inzaghi elhagyja az SS Lazio vezetőedzői posztját az olasz labdarúgó-bajnokságban.

“Június 30-án véget ér a csodálatos kalandom a Lazióval. Köszönet a klubnak, az elnöknek, a játékosoknak és a szurkolóknak, akik elkísértek engem abban a csodálatos 22 évben, amelyet játékosként és edzőként töltöttem itt. Együtt harcoltunk és együtt nyertünk. Ezek a színek örökre a szívemben maradnak: a kék és a fehér mindig a lelkem része lesz “- mondta Inzaghi.

A válogatott korábbi támadója 1999 és 2010 között erősítette a román csapatot, amellyel bajnok, háromszoros olasz kupagyőztes és UEFA-kupagyőztes volt. Edzőként először fiatalkorában dolgozott, a 2016-os felnőtt csapatot vezette.

Az Olasz Kupát 2019-ben, a Szuperkupát 2017-ben és 2019-ben nyerték el, 2020-ban pedig 13 év után visszatértek a Bajnokok Ligája csoportkörébe, és bejutottak a nyolcaddöntőbe is.

A Sky Italia szerint Inzaghi szerdán tárgyalt Claudio Lotito szóbeli megállapodás született a szerződés meghosszabbításáról (éves fizetése 2,2 millió euró), de hamarosan meggondolta magát Antonio Conte a vezetőedzői poszt utódja. Milánói szerződése két évig fog tartani, szezononként 4 millió eurót keres, kinevezését pénteken jelentik be – írja az MTI.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások szintjén és egyediségén keresztül szeretne kiemelkedni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!