Magyarország válogatottja őrült mérkőzésen döntetlennel kezdi a vb-selejtezőket

Többször is nyerő helyzetben volt, de végül a magyar labdarúgó-válogatottnak meg kellett elégednie egy ponttal, 3-3-as döntetlent játszott Lengyelországgal a vb-selejtező első fordulójában.

A nagylelkű 2020-as – Európa-bajnoki rangsor és a Nemzetek Ligája-rangsor után – a magyar labdarúgó-válogatott téttel kezdte a 2021-es évet, ami 21 hellyel van előttünk a világranglistán (a 40. helyen állunk, a 19. helyen állok hely). elfoglalt) lengyel csapatot látott vendégül.

Az ősz Marco Rossi csapata hozzászokott ahhoz, hogy komolyságot mutathasson az erősebb csapatok ellen, és a legjobb nyolc lengyel játékos ellenére (a másik háromból kettő orosz fronton, egy az angol másodosztályban játszott) az első félidő a magyar válogatottról szólt .

Kezdetnek Fiola helyezett labdát a védők kezdete mögé Mindenkinekhogy ez egy penge irányítónak is megtiszteltetés, nem csak védőnek, és szélsőnk, aki idén hat gólt lőtt Freiburgban, kihasználta Szczesny felajánlotta a nagyon látványos rövid szögletet (1-0).

A volt fehérvári edzővel, Paulo Sousával Az első tétet játszó lengyel csapat sokkal jobban birtokolta a labdát, de a magyar csapat stabilan állt a lábán, és védekezésből támadásba ment nagyon jól. Az egyik gyönyörű kontrasztunk végén Lovrencsics nagyon ígéretes lövőhelyzetbe került, de Szczesny kezével balra emelte.

A lengyelek csak közepesen veszélyesek Milikúgy tűnhettek fel, hogy Szalai majdnem cikázott, miután megkapta Lovrencsicset, de nem tudott kibontakozni a vele felrobbant lengyel védő szorításában.

Az első félidőben a legnagyobb pozitívum az volt, hogy a magyar csapat mennyire szervezetten és tudatosan játszott, igaz, hogy ez a két zseton Rossi idejében szinte mindig megfelelt a válogatottnak.

Attól féltünk, hogy a fordulás után a lengyel csapat utánunk fog ugrani, de ez nem történt meg, sőt, csak megdörzsöltük a szemünket, amikor az ellenfél térfelének közepén megszereztük a labdát, majd Salle lövés után csöpög Szalai Ádám lecsapott. A magyar válogatott szövetségi kapitánya a Puskás Aréna 2019. novemberi avatásán (2-0) érte el az utolsó sikert a válogatottban.

Sousa hárompontos cserével válaszolt a kétgólos hátrányra, de lehet, hogy nem is gondolta volna, hogy ilyen hamar meg fogja hozni a gyümölcsét, az első a mai csereként, Milánóban, ma Dárdai Pál Herthát játszik a keze alatt Piatek golyóba ásva (2-1).

Aztán a Lovrencsics labda nagyon rossz eladása után a vendégek teljes mértékben kihasználták, hogy a védekezésünk megváltozott, és a padról bejött Józwiak egyenértékű (2-2).

A pszichológiai előny a lengyelek számára volt, de a magyar csapat néhány perc múlva kezdett felépülni a sokkból, Szalai madara után pedig két védő állította össze a harmadik gólt, Lang csúsztatását. Orbán legjobban a sípcsontnál lépett be (3-2).

Nos, de hol van? Lewandowski? Lehet, hogy a lengyel trükkök feltették maguknak a kérdést, mivel a Bayern sztárja régóta nem hallott róla. A 83. percben aztán a lengyelek mögöttünk voltak, a védekezésünk bal oldalán, és Lewandowski megmutatta, miért van világklasszis, 16-osba dobta a labdát, beállított egyet, majd irgalmatlanul léc alá csapott (3-3) .

Nem voltak felfordulások a mérkőzésen – azonban Fiola hosszabbításban kapott egy második sárgát – 3-3 maradt, és azt mondhatjuk, hogy a pohár félig tele van, mert sokan előre aláírtuk volna a döntetlent, de az első 59 percben egy csodálatos játék után kár volt áramkör, amikor a pólusok 2 – 0-ról egyenlítenek.

Folytassa vasárnap, amikor San Marino lesz az ellenfele.

A csoport másik két mérkőzésén az angolok magabiztosan győzték le San Marino vendégeit 5: 0-val, míg Albánia 1: 0-ra nyert Andorra vendégeként.

A vb-selejtezők I. csoportjának 1. fordulója

Magyarország – Lengyelország 3-3 (1-0)
Budapest, Puskás Aréna, zárt ajtók mögött
v.: Brych (német)
Magyarország: Gulácsi – Fiola, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics (Nego, 66.), Nagy Á., Kleinheisler, Kalmár (Sigér, 81.), Hangya (Lang, 66.) – Szalai Á., Sallai (Varga Kevin, 72 éves) .)
Lengyelország: Szczesny – Bereszynski, Bednarek, Helik (Glik, 58), Reca – Szymanski (Józwiak, 59), Krychowiak, Moder (Piatek, 59), Zielinski – Lewandowski, Milik (Grosicki, 83)
viselet: Sallai (6), Szalai Ádám (52), Orbán (78) és Piatek (60), Józwiak (61), Lewandowski (83)

Anglia – San Marino 5-0 (3-0)
viselet: Ward-Prowse (14), Calvert-Lewin (21, 53), Sterling (31), Watkins (83)