Magyar Nemzet: Petry kedvéért nem közöljük az interjú hangfelvételét

Miután kirúgták a Hertha BSC-től a magyar nemzettel készített interjúja miatt Petry Zsolt A Frankfurter Allgemeine Zeitungnak elmondta, hogy a kormánylap törölte a szöveg egy részét, és a magyar nemzet is válaszolt.

A Gulacsi Péter Petry, aki a szivárványos családokkal kapcsolatos álláspontja mellett szólt, panaszkodott, hogy az interjú kihagyott része kiderült, amikor elárulta, hogy teljesen el tudja képzelni, hogy egy gyermek boldogan nőhet fel egy meleg családban.

A Magyar Nemzet szerint Petry ezt mondta az interjú utolsó kérdésére adott válaszában, ahol az európai civilizációról és politikai kérdésekről beszélt, és az újság szerint a Gulácsra való hivatkozás nem illik ide, tehát nem a cenzúráról szól , hanem a szerkesztésről.

“Csak ezért hagyták el ezt a két mondatot, amelynek üzenetét megtartottam azzal, hogy a cikk bevezetőjében kiemeltem: Petry Zsolt maradéktalanul tiszteletben tartja Gulácsi Péter véleményét” – írja a lap.

A Magyar Nemzet szerint Petry csak akkor mondta ki a két elmulasztott mondatot, amikor az interjú híre eljutott a klubhoz, és ezért megrovást kapott. Petry felhívta az interjút készítő újságírót, aki megkérdezte tőle, ragaszkodik-e az ominózus töredék visszaszolgáltatásához, de nemet mondott.

Az újság azt írja, amikor Petry a deportálásával kapcsolatos Hertha-nyilatkozatában kijelentette, hogy sajnálja a bevándorlási politikával kapcsolatos nyilatkozatát, és elnézést kért minden menedékkérőtől, jelezve ugyanakkor, hogy tudatában van a migrációval kapcsolatos szöveg kiadásának. Német klub.

A Magyar Nemzet rendelkezik a beszélgetés felvételével, amely az interjú alapját képezi. Ez tisztázná Petry Zsolt álláspontját az ügyben. Petry Zsolt kedvéért nem akarjuk közzétenni a szöveget

– állítja a lap, amely viszont lezártnak tekinti az ügyet, amely véleménye szerint arra a következtetésre jut, hogy egy nagyszerű szakember véleménye miatt elvesztette az állását.