Lőw Zsolt: Megpróbáljuk megelőzni a Real Madridot

Lőw Zsolt A másodedző elmondta, hogy a Chelsea versenyezhet a Real Madriddal a Bajnokok Ligája elődöntőbeli párharcában – írta az MTI.

CSATLAKOZÁS

Mi fogja megmenteni az európai futballt, ha nem a Szuperliga?

Az elit klubtulajdonosok rosszul fürdettek a felkészületlen Szuper Liga gondolatában, de ez komolyan rossz annak, aki úgy véli, hogy az UEFA most nyeregbe került – mert senki másnak nincs értelmes válasza a piramis mögött meghúzódó problémákra.

Egy magyar szakember, aki 42 évet ünnepel egy hét alatt Thomas Tuchel január végén a londoniaknál dolgozott segédként, és mint az aktuális M1-csatornának elmondta, a Brighton elleni keddi eldöntetlen lövészleckéket nézte meg, és most a West Ham elleni szombati bajnokokra koncentrál.

Vezetésükkel a csapat a Bajnokok Ligája, az FA-kupa döntőjének elődöntőjébe jutott, és a Premier League vége előtt még hat mérkőzés maradt, és jelenleg a negyedik a bajnokságban.

Nagy bátorság kellett a teherbeeséshez, mert a meghívás nem sokkal a párizsi kaland után érkezett.

Lőw felidézte a Paris Saint-Germain elhagyása utáni időszakot. Hozzátette: már érezték, hogy ha az egyik klub megérdemli ezt a kockázatot, akkor az a Chelsea.

“Abszolút megérte, az első napokban és hetekben megerősítették, mert egy olyan klubban találtuk magunkat, ahol minden feltétel és feltétel szükséges egy nagyon jó munka elvégzéséhez.”

Elmondta, hogy barátságos, családias légkör és profi építkezés várt rá az angol fővárosban, jól képzett szakemberekkel ellátva a klub minden funkcióját.

“Óriási kihívás elérni a futball legmagasabb szintjét” – mondta.

A Chelsea Lőwék érkezése óta 20 meccsen nem szerzett 15-szeres gólt, a másodedző elismerte, hogy amikor a csapat átvette az irányítást, a fő hangsúly a védekezés megszervezésén volt.

“Megpróbáltunk olyan vonalat választani, olyan alapvonalat, amelyben a játékosok tulajdonságai a legjobban kijönnek és a legjobb teljesítményre képesek” – magyarázta. Három és öt védekezéses játékrendszerrel sikerült stabilizálnunk a védelmet, néhány gólt szerezve, szervezetten és fegyelmezetten játszva. Ugyanakkor még nem száz százalékkal elégedettek a támadójátékkal, ezért próbálják javítani a rendkívül jó támadósor hatékonyságát.

A BL Real Madrid riválisával a PSG kispadján ülve találkoztak, Lőw aláhúzta a spanyol csapat nagy rutinját.

“Szuper játékosa és kiváló edzője van, de a Chelsea-vel megmutattuk, hogy remek csapatokkal is felvehetjük a versenyt. Az Atlético Madrid és a Porto játékstílusa eltér a Real Madridétól, de ezt a két komoly csapatot együtt sikerült legyőznünk, minden esélyünk megvan arra, hogy versenyezzünk a Real Madriddal.

Bízunk benne, hogy méltó ellenfelek lehetünk a Madridnak, és a két meccsből csatárként próbálunk kijönni.

– Ő mondta.

A szezon céljai közül ő volt az első, aki a bajnokság négy legjobbja közé került, mivel a BL indulása miatt ez meghatározó tényező a következő szezonban.

“Ezen kívül mindkét kupában vannak esélyeink. A döntő egy FA-kupa-mérkőzésen dől el, kicsit közelebb vagyunk oda, hogy megszerezzük egy kupát. A Bajnokok Ligája másik három csapata elképesztően komoly, mindháromnak csodálatos múltja és komoly játékoscsoportja van “- mondta.