Lovrencsics: Azt terveztem, hogy visszavonulok a Fraditól, de az élet másképp hozta

A Ferencváros kapitánya távozik, Lovrencsics Gergőakinek lejár a szerződése és a klub nem hosszabbítja meg. Mint a Nemzeti Sportnak adott interjúból kiderül, decembertől tudta, hogy a ferencvárosi kalandnak vége, akkor a döntés unta, de most már elfogadhatta a helyzetet – igaz, a legutóbbi bajnokság után is szomorú volt.

Elmondta, hogy az öt év alatt sok szép pillanat volt, de a legszebb a Molde elleni Bajnokok Ligája-kvalifikáció visszavágója volt, amelyen a csapat a főtáblára jutott. Legrosszabb emlékként a Vasas elleni Magyar Kupa döntőjét említette, amelyben ijesztő sérülést szenvedett.

Nagyon jól éreztem magam a klubban, sikeres voltam és élveztem a két vezetőedző bizalmát. Terveztem, hogy innen visszavonulok, de az élet másképp hozta

A 32 éves futballista elmondta.

Manapság azt híresztelték, hogy Budapest igazolni tudja a Honvédot, de azt válaszolta, hogy nincs konkrét ajánlata, és az Európa-bajnokság miatt nem akar feltételezésekkel foglalkozni. Most a legfontosabb, hogy a magyar csapat jól teljesítsen a részleges belső tornán.

Az egyes sorozatokat figyelembe véve Lovrencsics Gergő 182 alkalommal lépett pályára Ferencvárosban, három bajnoki címet és Magyar Kupát nyert, valamint az Európa Liga és a Bajnokok Ligája csoportkörében játszott.