Lőrincz Tamás: Fejbe estem egy dobás után, de annyi probléma

77 kilogramm kötött fogások kategóriájába tartozik Lőrincz Tamás karrierje negyedik Európa-bajnoki címét szerezte meg szombaton a varsói kontinentális birkózó bajnokságon, miután a döntőben legyőzte török ​​ellenfelét.

CSATLAKOZÁS

Lőrincz Tamás Európa-bajnok

A 77 kg-os fix felszerelés kategóriájú magyar harcos megnyerte a negyedik varsói Európa-bajnokságot.

Már egy-két héttel a verseny előtt úgy éreztem, hogy jó formában vagyok, ami nagy önbizalmat adott. Annyi világverseny van bennem, tudom, mit érezzek néhány héttel azelőtt. A mérkőzések jól jöttek, bár voltak hibáim. De másfél év ugrás után ez teljesen normális. A második ütközéskor patthelyzetem volt, amikor egy nagy dobás után a fejemre estem, és a nyakam azóta merevebb. De annyi probléma, a döntő a tervek szerint alakult, abszolút uraltam a mérkőzést, minden bejött.

Lőrincz értékelte a Kossuth Rádiót, majd hozzátette, hogy fő versenye természetesen a tokiói olimpia volt, nem volt kifejezetten felkészülve a kontinensviadalra, de jó versenynek bizonyult és kiderült: a felkészülés iránya Hi .

A regnáló bajnok, a magyar osztály pénteken legyőzte a román Ilie Cojocarit, a horvát Antonio Kamenjasevicet és a fehérorosz Csimur Bergyiu-t, majd könnyedén, 5–0-ra legyőzte az ötödik helyen, Michael Felix Widmayert. A szombati döntőben az U23-as bajnokság győztese, Törökország Yunus Emre Basar várt rá, aki nem tudott komolyabb ellenállást tanúsítani, mint Lőrincz korábbi riválisa.

A magyar küldöttség Lőrincz aranya a második valuta Varsóban, miután a második péntek Sastin Marianna (62 kg) volt. Az Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján Kiss Balázs (97 kg) bejut a döntőbe, Fritsch Róbert (72 kg) lép a szőnyegre a bronzmeccsen, míg Andrási József (60 kg) a simogatásban lesz érdekelt. .