Lewis Hamilton: Hálás vagyok, hogy ilyen szar verseny volt

A Mercedes csődbe ment a Forma-1-es monacói nagydíjon. Lewis Hamilton a taktika nem lépett be, így a hétszeres világbajnok nem tudott javítani a törött időmérő után, és csak a hetedik helyen végzett, míg Valtteri Bottas versenyét otthon váltotta meg a kerékcsere, mert a jobb első gumiabroncsot nem lehetett levenni az autóból (még másnap sem), ezért ki kellett állnia.

Hamilton meglehetősen bosszús volt a verseny alatt, a végéig elégedetlen volt a csapat rádiójával, majd a verseny után arról beszélt, hogy a Mercedes sok hibát követett el. Azóta a britek megkönnyebbültek, mondta, együtt hibáztak, azóta több megbeszélést folytattak, ahol őszintén elmondták, hogy ki látja a történteket, és néhányszor leül az Azerbajdzsáni Nagydíjig. Viszont nem aggódik, az évek során többször is a padlón maradtak.

Azért nyertem el a bajnoki címeket, mert tévedtem, de aztán tanultam tőlük, és erősebben tértem vissza. Hálás vagyok az ilyen szar versenyekért, akkor mi tanulunk a legtöbbet. Ha mindig nyersz, akkor nem fogsz fejlődni

Hamilton elmondta az Autosportnak.

Bár a brit hetedik hely meglehetősen szokatlan teljesítmény, még így sem drámai a helyzet, a szezon első négy futamából hármat megnyert, egyszer pedig második lett. Tehát csak négy pont hátránya a monacói győzelemnek Max Verstappen mögött.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, jelentések, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely ki akar emelkedni az írások szintjén és egyediségén keresztül! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akik számára a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!