Lewandowski szereti a magyar válogatottat, de győzni jönnek

A csütörtökön Budapestet fogadó Lengyelország érdekelt volt a vb-kvalifikációban: bár a csapat bejutott az Európa-bajnokságra, később kiesett. Jerzy Brzeczeket, amely korábban a Videotont irányította Paulo Sousa szövetségi kapitányként követte. A portugálok első mérkőzésüket a magyarok ellen a lengyel válogatottal vívják, amellyel csak hétfőn kezdték el igazi közös munkájukat.

A csoport riválisának csatája, elképesztő ütemben a gólokért, a vb-selejtezőkért egy mester trióval Robert Lewandowski a Sportowe Facty-nek elmondta, hogy a közös edzés hiánya miatt a játékosok egyéni teljesítménye lesz a meghatározó, de ennek tudatában vannak, mert már több csoportos megbeszélés is zajlott Sousa ötleteinek megismerésére – még ha csak szóbeli is.

“Személyes beszélgetéseink is nagyon jó hangulatban teltek. Nyilvánvalóan mindent tud a csapatról és a játékosokról. Tapasztalt, művelt és még magabiztos “- mondta Lewandowski, aki szerint Sousa taktikája a játékosoktól és attól függ, hogy mennyit tudnak elsajátítani ezekben a napokban. Aztán a magyar válogatottra ment a szó:

Stabilak, a közelmúltban jó eredményeket értek el, taktikailag fegyelmezettek és csak pozitívan lehet róluk beszélni.

A sérült Szoboszlai Dominik nélkül fog játszani, akinek nagyon hiányozni fog, de mégis van potenciál a csapatban. Az azonban rajtunk múlik, meddig engedjük kibontakozni. Bízom benne, hogy eredményesek leszünk a változások miatt, legalább hat ponttal az első meccseken “- mondta Lewandowski, akit tavaly a FIFA és az UEFA Év Játékosának is neveztek.

A lengyel válogatott Budapesten kezdi a selejtezősorozatot, vasárnap pedig Andorrát fogadja hazai pályán. A csapat szerdán Angliába utazik Lewandowski és Herthás legfrissebb híreivel Krzysztof Pjatek tíz nappal az angliai útjuk után kötelező karantén alá kerültek volna, de a lengyelek Angela Merkelthogy kivételt tegyenek a két futballista számára.