Lewandowski kipipálta a németek egyik legnagyobb legendáját

Robert Lewandowski új Bundesliga-rekordot döntött az egyetlen bajnoki idényben elért gólok felett, felülmúlva a legendás Gerd Müller 49 éves rekordját.

A német labdarúgó-bajnokság utolsó, 34. fordulójában a Bayern München 5–2-re legyőzte az Augsburgot, a mérkőzés utolsó csapása a 90. percben volt a bajor lengyel csatár számára, aki így 41 lövéssel lett gólkirály.

Ez abszolút csúcs Németország élén, ez a rekord, amelyet a világ világ- és Európa-bajnoka, Gerd Müller legendája tartott, aki negyvenszer volt eredményes az 1971–72-es szezonban.

Lewandowski mindössze négy bajnokin volt sikertelen, azonban ötször öt-három gólt szerzett.

A Dortmund 3–0-ra verte a Leverkusent, hogy bronzérmet szerezzen. Köln legyőzte az utolsó helyen végzett Schalkét, megszerezve a rangsor 16. helyét, és kiesve az otthon kudarcot valló Werder Brement.

A Bremen 1980 óta másodszor jött ki a Bundesligából, mivel egyetlen pontot szerzett a legutóbbi tíz bajnoki mérkőzésen.

Bundesliga, 34. forduló

Bayern München – Augsburg 5–2 (4–0)
viselet: Gouweleeuw (9, öngól), Gnabry (23), Kimmich (33), Coman (43), Lewandowski (90) és Hahn (67), Niederlechner (72)

Dortmund – Leverkusen 3-0 (1-0)
viselet: Haaland (5, 84), M. Reus (51)

Frankfurt – Freiburg 3–1 (0–0)
viselet: André Silva (62, 11), Almamy Touré (87), Ache (93) és Jong Vu Jong (77)

Köln – Schalke 1-0 (0-0)
viselet: Bornauw (86.)

Stuttgart – Bielefeld 0-2 (0-0)
viselet: Klos (66.), ingyenes (72.)

Werder Bremen – Mönchengladbach 2–4 (0–1)
viselet: Rashica (80), Füllkrug (83) és Stindl (3), Thuram (52), Benszebaini (58), Neuhaus (67)

Wolfsburg – Mainz 2-3 (0-1)
viselet: Philipp (47), Joao Victor (66) és Boëtius (44), Quaison (54), S. Bell (77)

Union Berlin – RB Leipzig 2-1 (0-0)
viselet: Friedrich (67), Kruse (92) és Kluivert (55)

Hoffenheim – Hertha 2-1 (0-1)
viselet: Adamjan (49), Kramaric (91) és Darida (43)

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások szintjén és egyediségén keresztül szeretne kiemelkedni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!