Lehmannt a Hertha rasszista üzenet miatt elbocsátotta

A Hertha BSC-nek, a német labdarúgó-bajnokságnak rasszista üzenet miatt el kellett hagynia a felügyelő bizottságot Jens Lehmann a német válogatott volt kapusa – írja az MTI.

A szövetség befektetője, Lars Windhorst egyik szóvivője szerdán elmondta, hogy a Windhorst vezette cég felmondott egy tanácsadói szerződést egy 51 éves szakemberrel, így Lehmannt a Herthában töltötte be. A válogatott volt futballistája 61 évvel ezelőtt Jürgen Klinsmann Windhorstnak és így a Berlin Club Felügyelő Bizottságának.

Az esetet megelőzi egy 12-szeres német válogatott, aki a Sky televízió szakértőjeként dolgozik Dennis Aogo megosztott egy Whatsapp üzenetet az Instagramon, amelyben Lehmann Aogóra hivatkozva írt:

Van-e része Dennisnek, a fekete emberének?

Lehmann később bocsánatot kért a Twitteren az üzenetért, de ez nem változtatott a helyzetén.

“A Hertha BSC tartózkodik a rasszizmus bármely formájától, és ezek a kijelentések egyáltalán nem felelnek meg azoknak az értékeknek, amelyeket klubunk támogat és aktívan kampányol” – mondta Werner Gegenbauer, a Hertha elnöke.

Volt a magyar kapussal, Petry Zsolttal A berlini klub felmondta szerződését, miután interjút adott a Magyar Nemzetnek, amelyben Gulácsi Péter szivárványos családok támogatásáról beszélt, és kritizálta az európai migrációs politikát is. “Nem is értem, hogyan süllyedhet Európa erkölcsileg olyan mélyre, mint most” – mondta, és az interjúban megemlítették azt is, hogy szerinte sok bűnöző söpört végig Európán. Utána megpróbálta finomítani a szavait, és azt mondta, hogy megváltoztatták a vele készült interjút, de Hertha elküldte.

A Dárdai Pál vezetőedző által vezetett Hertha BSC küzd a Bundesligába jutás elkerülése érdekében.