Lehetséges, hogy Pécs kijött a felemelkedésért folytatott harcból

Az NB II vasárnapi, 33. fordulójában a továbbjutásért küzdő csapatok közül csak a Pécs nem tudott nyerni.

A tabella első Vasas 2-1-re nyert Kaposvár vendégeként, Robert Feczesin és Hinora Kristóf góljaival az Angyalok fél óra alatt 2-0-ra vezettek, Hadaró Valentin szépíteni tudta a haját.

A második győztes Debrecen késő este lett a Győr vendége, előbb Bódi Ádám lőtt nagy gólt Ugrai Roland okosan teljesített, 2-0-ra vezetett a szünetben a DVSC. Azonban Vankó Imre látványos védést mutatott be. A találkozó így nyíltá vált, Szécsi Márk 81. perc: egy csúnya csapás a sípcsont miatt Pavkovics Bence földre vitte Priskin Tamásaki eladta a kiszabott büntetést is, Adományozd Mézet a 93. percben 4-2-re állította a végeredményt.

Egy gól volt elég a Gyirmótnak a Soroksár ellen a három pontért, a Pécsnek viszont nem, mint a Szeged Haruna Jammeh A 77. percben egyenlített. Pécs nagy eséllyel esett ki a feljutásból, öt meccsen hét pontot kell szereznie a DVSC-n.

Eredmények – NB II, 33. forduló

WKW ETO FC Győr-Debreceni VSC 2-4 (0-2)
DEAC-FC Ajka 0–1 (0–0)
Kaposvári Rákóczi FC-Vasas FC 1-2 (0-2)