Lázár János fellélegezhet, a 20 milliárd dolláros tenisztornát Budapestről vitték el

Budapest nem rendezi a Billie Jean King Női Tenisz Kupa idei döntőjét.

A Nemzetközi Szövetség (ITF) kedden közölte, hogy új helyszínt keres egy esemény számára, amelyet Magyarországon a koronavírus-járvány miatt kétszer is elhalasztottak, legutóbb februárban.

Dave Haggerty Az ITF elnöke meglepetten és csalódottan jelentette be a Magyar Szövetség (MTSZ) áprilisi határozatát, miszerint az MTSZ nem tartja megvalósíthatónak a tavalyi márciustól idén április 13-18-ig tartott budapesti döntő megrendezését. .

CSATLAKOZÁS

A magyar teniszszövetség megszabadulna 20 milliárd költségétől

2019-ben a teniszszövetség akkori vezetése minden szempontból kedvezőtlen szerződést írt alá a Fed Kupa megrendezésére. A jelenlegi testület, amelynek már Lázár János az elnöke, megpróbálja mérsékelni a károkat, most a világjárványra hivatkozva.

“Szorosan együttműködtünk a magyar kormánnyal és az MTSZ-vel az idei döntő új időpontjának megtalálásában. Az időzítés miatt az ITF-nek nem volt más választása, mint megkötni a megállapodást Magyarországgal, és más megoldást keresni.

Amennyire lehet, mindent megteszünk ennek a referenciaeseménynek a lehető leghamarabb történő megszervezése érdekében.

Mondta Dave Haggerty, a Grand Slam 12-szeres bajnoka Billie Jean King a tavalyi Fed Cup-átnevezett döntő tiszteletére.

A kezdeti tervek szerint a 12 csapat döntőjét – amelyben a magyarok a francia és az orosz védekező csapatokkal csoportosultak – három évig a Papp László Sportaréna rendezte volna.

A Fed Kupát még mindig a magyar szövetség korábbi vezetése aukcionálta, de a 2020-as, a 2021-es és a 2022-es bajnokság összesen 20,6 milliárdba került volna. 2020 nyarán azonban az elnök Szucs Lajos az elnök és a főtitkár, Richter Attila milliárdos adósságot hagyva elhagyta a szövetséget, és az újonnan megválasztott elnök, Lázár János takarítani kezdte a romokat.

“A jelenlegi helyzetben senki sem mondhatja biztosan, hogy a járvány 2022-ig elmúlik, és a verseny biztonságosan lezajlhat” – közölte az egyesület április 23-án, így a koronavírus-járvány szinte megmentette az MTSZ-t.