Lázár János 250 millió dolláros keresetet nyújtott be a volt főtitkárral szemben

Richter Attila, A Magyar Tenisz Szövetség volt főtitkára tavaly februárban mondott le, majd Szucs Lajos helyére új elnököt választottak Lázár János a kinevezés után azt mondta: nézzen szembe minden nyomozással. Nos, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) nem volt inaktív: szerdán a huntennis.hu arról számolt be, hogy kártérítés miatt pert indított az MTSZ volt magas rangú alkalmazottja ellen. A folyamatban lévő szövetség meglehetősen pontos

253 millió forintot, és tavaly január óta késedelmes kamatot követel egykori alkalmazottjától,

mivel a szövetség szerint a volt főtitkár pénzügyi fedezet hiányában 2020 januárjában hároméves bérleti szerződést kötött az EBX-IMG, LLC-vel (IMG) az Open Ladies Hungarian néven ismert budapesti WTA 250-es tornára. . lefedettség, az elnökség jóváhagyása és az ezzel kapcsolatos szerződéses hely.

A Richter által okozott kár ebben az esetben duplája lenne a kereset értékének, ha nem kötött volna megállapodást az IMG-vel az elnökség egyhangú döntése alapján, az új MTSZ-igazgatóság kártérítési kötelezettségének megfelelően.

A női tenisz nemzetközi világával, a WTA-bajnokság egyik legfontosabb amerikai jogtulajdonosával kötött alku révén az MTSZ-nek sikerült elkerülnie a bérleti díjak és egyéb költségek vagy kompenzációk megfizetését egy olyan bajnokságért, amelyet három éve nem rendezett.

A Richter Attilla elleni munkaügyi kompenzációs per csak egy a sok folyamatban lévő eset közül. Az előző gazdálkodási időszakban megkötött további szerződések vizsgálata alapján már több bűnügyi feljelentést is benyújtottak – a NAV nyomozása és az ügyészség folyamatban van -, és további új tárgyalások készülnek. A lista elég hosszú.

Meg kell jegyezni, hogy a magyar sport elmúlt évtizedeiben nem fordult elő, hogy a leköszönő főtitkár, mint alkalmazott, uralkodása után kártérítési keresetet indított volna.

Történelem:

Az elmúlt években a Magyar Tenisz Szövetség témát ajánlott a sajtónak, különös tekintettel a menedzsmentjével kapcsolatos kérdésekre:

• A Főügyészség vizsgálatot indított,

• az elnökség tagjai lemondtak,
  • a kormány nem az egyesületet választotta a sport irányítására, hanem a Vasast, mint szakmai partnert a milliárdos forintból létrehozandó központi teniszközpont létrehozására.
  • Ha ez nem lenne elég, a szállító fizetése sem sikerült jól: az alkalmazottaknak köszönhették őket.
  • A kormány a versenyszervezést is kivette a kezükből.
  • Az EMMI eljárást indított az egyesület ellen.
  • A magyar teniszklub nyíltan megosztott volt, de az áprilisi közgyűlésen ez még nem vezetett az elnök és a főtitkár lemondásához, akik bár egyre kevesebben, de megtartották hatalmukat.
  • Aztán 2020 júliusában új közgyűlést tartottak ebben a sportágban, ahol Szucs Lajos elnök soha nem gondolt a tagság helyett. Lázár János kinevezték a Magyar Tenisz Szövetség elnökévé. Megalakult egy új elnökség is, amely azóta igyekezett megtisztítani az előző vezetés szennyét, beleértve a csaknem négymilliárd forintos adósságot és a furcsa körülmények között kötött érthetetlen és befejezetlen nemzetközi megállapodásokat.

(Kép látható: MTI Fotó / Illyés Tibor)