Kovacsics porc- és szalagsérülései ellenére bízik az olimpiában

Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata magabiztos és jó játékkal legyőzte szerdán az Alba Fehérvár KC-t, ám az örömöt nem sikerült elhomályosítani a győzelem után, mert Kovacsics Anikó szörnyű sérülés után könnyezve hagyta el a pályát.

“Kovacsics Anikó megfeszített vállat szenvedett elöl, a szerdai mérkőzésen, amelyet a helyszínen tettem. Az esti MR vizsgálat az ízület porcainak és szalagjainak részleges károsodását mutatta. Konzervatív kezelés után jelenleg nincs szükség műtétre – várható, hogy két hónap múlva teljes edzést végezhet. A következő két hétben kötést fog viselni és megpihenti sérült testét, majd gyógytorna “- mondta a csapatorvos. Pavlik Attila a Fradi.hu portálon.

Kovacsics Anikó szerint a probléma súlyosabb is lehetett volna, ezért most megpróbálja pozitívan viszonyulni a helyzethez.

“Korábban volt vállproblémám, de nem mintha elcsavarodott volna, és bár a meccs hője nem volt olyan nagy, sokkoló érzés volt, hogy a vállam nincs a helyén. Két hétig pihennem kell, ez idő alatt lehetőség van kezelésekre, és akkor remélem, hogy megkezdődhet a gyógytorna. Jó kezekben vagyok, mindenki segít a lehető leghamarabb visszatérni, és hatalmas erő van ebben a tekintetben, sok aggódó üzenettel, jókívánságokkal, amelyeket kaptam.

Hosszú és nehéz hetek és hónapok várnak rám, de semmit sem tennék azért, hogy ott lehessek az olimpián. A cél lebeg a szemem előtt, hogy rendben legyen az edzés elején.