Körülbelül fél óra hiába tart a focimeccseken

A Nemzetközi Sporttudományi Központ (CIES) által készített jelenlegi tanulmány szerint átlagosan a futballmeccsek időtartama, amikor a játék ténylegesen zajlik, alig haladja meg a 60% -ot.

Az e heti elemzés szerint a labda átlagosan a mérkőzések 61,3 százalékában játszik szerepet a 37 legjobb európai közvélemény-kutatásban, beleértve az NB I-t is. Az izraeli bajnokság legjobb esélye 66,9 százalék, idővel a legmagasabb a cseh bajnokságban a játék 56,8 százalékkal. Érdekes módon az első öt liga közül csak a La Liga nem érte el a 60% -ot, az OTP Bank Liga pedig 61,4-re hozta az átlagot.

De mi fog majdnem fél órán át tartani? A CIES is gondoskodott erről, a mérkőzés ötöde elveszett a labdával a pályán, és vissza kellett hozni. Ebben a nagy különbségben Izrael aránya 17,5%, míg a rekord Skóciában a legmagasabb, 24,6%. Az NB I 20,1% -ot produkált.

Lassítja a játékot is, ha sok szabálytalanság megszakítja a mérkőzést, ebben az eredményben a Premier League első és a szerb csapatok első termékének második terméke a 21,5 és 35,6 közötti eredmény. A magyar bajnokság 30,6-tal az egyik legszabálytalanabb bajnokság, és játékmegszakításonként átlagosan 28 másodpercig tart.