Korcsolyázás – Szórakozáshoz és sportoláshoz

A korcsolyázás világában látta, hogy a hétéves Sophie Kemp az Egyesült Királyságban, a Planet Ice Skating Stars verseny sztárja felé csúszik, aki ennek az egyik legfiatalabb résztvevője. Annak ellenére, hogy Sophie csak idén április óta korcsolyázik, elszántságában háromirányú ugrást és egy spirált hajtott végre, amely a legnehezebb korcsolyázási technikák közül két, a nyílt korosztály tetejére vezető úton. -16 év. Édesanyja, Kate Kemp büszke lánya eredményeire, ő maga volt klubkorcsolyázó, és örül, hogy Sophie sok csodálatos új barátot szerez.

A korcsolyázás és a műkorcsolya az 1970-es, 80-as és 90-es években vette át a világot, amikor sok korcsolyázó, férfi és nő, bonyolult mozgásokat és kecses korcsolyázási technikákat mutatott be. A korcsolyázás ragyogását elért név akkor Tara Lipinski, aki minden sportág legfiatalabb korcsolyázója és legfiatalabb sportolója lett, aki aranyérmet nyert. Az amerikai nemzeti bajnok és világbajnok címmel jóval a 15 éves kora előtt Lipinski 1998-ban elnyerte a téli olimpiai aranyérmet Naganóban, Japánban. Sajnos korcsolyázási évei nem tartottak sokáig, mivel feladta a szakmai pályát. 2002 motiváló egészségügyi okok. . Az NBC Sports műkorcsolya-elemzői karrierje azonban beindult, és közel két évtizede a reflektorfényből kikerülve korcsolya show-t kíván készíteni, és reméli, hogy a műkorcsolyát korábbi önértékelésébe hozza.

Mivel a korcsolyapályák szerte a világon készülnek süllyedni az elkövetkező téli hónapokban, a világ egyik leghíresebb jégpályája, a New York-i ikonikus Rockefeller Centerben található szezon ebben a szezonban ünnepli 80. évfordulóját. A téli szezon nyitását október elejére tervezik, és már korcsolyázási csomagokat is lefoglalnak. A korcsolyázás rajongói alig várják, hogy különleges emlékeket készíthessenek az évadról az Ötödik sugárút korcsolyapályáján.

A korcsolyázás olyan népszerű sport, amely korcsolya használatával bármilyen felületen mozoghat, beleértve a természetesen fagyott víztesteket, például tavakat, tavakat vagy folyókat, vagy mesterségesen befagyott pályákat, például parkokat, jégpályákat és pályákat, amelyek többnyire belül vannak.

Az Oxfordi Egyetem tanulmánya szerint a legrégebbi korcsolyázási tevékenységre csaknem 3000 évvel ezelőtt került sor Finnországban, amikor a bőrcsizmához lapított és éles csontokat kötöttek, hogy az emberek jégen csúszhassanak. Az első korcsolyát a 13. században találták ki a hollandok. Az északi régióban a korcsolyázás szükséges készség a közös sport mellett az emberek minden osztálya számára.