Könnyedén hozta hazai meccsét a Realba, nehéz a ManCity számára

A várakozásoknak és az esélyeknek megfelelően a Bajnokok Ligája keddi nyolcaddöntőjének mindkét nyertese hazai győzelem volt. A Real Madrid az első félidőben kihasználta a Liverpool védelmét, végül 3-1-re nyert. A Manchester City 2-1-re verte a Dortmundot – az idegenbeli gólok még mindig sokat érhetnek.

Real Madrid – Liverpool 3-1

A két csapat a Bajnokok Ligája 2018-as döntője óta találkozott először és bár Jürgen Klopp elmondta, hogy nem vágyik bosszút állni a három évvel ezelőtti vereségért, még ha ez is a célja volt, a védelem már az első félidőben elkészítette számításait.

A hazai csapat vezetést szerzett a meccs 27. percében, 2 – 0 az állás. Toni Kroos nagy íj Vinícius Júnior mellkassal vette át két védő között, majd 15 méterről nem hibázott (1-0).

A mérkőzés 36. percében a hazaiak bal oldali védelme hatalmasat hibázott, így Kroos törhetett előre Trent Alexander-Arnold – döntött, de középen csak Marco Asensio részérőlaki először nevelte fel Alisson a kapust, majd közvetlen közelről a hálóba vezette a labdát (2-0).

Az első félidőt gólrúgás nélkül befejező angolok agilisabban kezdték a második játékrészt, az 51. percben pedig újra összeállt a szépség: Georginio Wijnaldum remek szóló után Diogo Jota lőhetett volna, de a labda visszapattant a védőkről, ugye Mohamed Szalah annak előtt, aki a penge segítségével gólt szerzett (2-1).

A Liverpool újjáéledt, de amíg nem sikerült egyenlíteni, Vinícius Júnior újabb gólt szerzett, 3-1-es végeredményt állítva.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés

Real Madrid (spanyol) – Liverpool FC (angol) 3-1 (2-0)
Madrid, Alfredo Di Stéfano Stadion, kapuk bezárva
v .: Felix Brych (német)
Real Madrid: Courtois – Lucas Vázquez, Éder Militao, Nacho, F. Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Asensio (Valverde, 70.), Benzema, Vinícius Júnior (Rodrygo, 85.)
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, N. Phillips, Kabak (Firmino, 81), A. Robertson – Wijnaldum, Fabinho, N. Keita (Thiago Alcantara, 42) – Salah, Diogo Jota (Shaqiri, 81), Mané
viselet: Vinicius (27, 65), M. Asensio (36) és Salah (51)

Manchester City – Dortmund 2-1

A Manchester City vezeti a Premier Ligát Kevin De Bruyne A 19. percben leadott lövésével megszerezte a vezetést a Dortmund ellen (1-0).

Úgy tűnt, hogy elég lesz a győzelemhez a 84. percben Marco Reus kiegyensúlyozott (1-1).

De a fordulatoknak nem volt vége a 90. percben Phil Foden gólt is szerzett, hogy az angolok továbbra is előnyben lehessenek a bosszúban (2-1).

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés

Manchester City (angol) – Borussia Dortmund (német) 2-1 (1-0)
Manchester, az Etihad Stadion, a kapuk bezárva
v.: Ovidiu Hategan (román)