Kirúgta Hertha Petry Zsoltot a magyar nemzet interjúja miatt

A Bundesliga Hertha BSC nyilatkozatában jelezte, hogy azonnali hatállyal elválik Petry Zsolt hogy viselje.

Petry kifejezte véleményét a magyar nemzetről Gulacsi Péter amikor az RB lipcsei magyar válogatott kapusa csatlakozott a Family for the Family kampányhoz.

Azt azonban nem tudom, mi okozhatta Pétert abban, hogy megvédje magát homoszexuális, álcázott és más identitású emberekkel szemben. Biztosan nem temperáltam volna meg

– mondta Petry.

A válogatott volt 38-szoros kapusa később pontosította véleményét, de a dpa német hírügynökség szerint klubja beszélni fog vele arról, amit elmondott abban az interjúban, amelyben Petry bírálta az európai migrációs politikát.

Az ügynek az volt a vége, hogy Hertha vezetett Dárdai Pál Petry, aki portásként dolgozik a személyzetében. A berlini klub közleményében azt írja, hogy támogatja a sokszínűséget és a toleranciát, és ezeket az értékeket Petry megsértette az ominózus interjúban.

“Mindig felismertem Petry Zsolt munkáját a klubban. Mindig egy nyitott, toleráns és segítőkész személyiséget találtam, amelyet soha nem jellemzett homofóbia és idegengyűlölet.

Annak tudatában, hogy Zsolt szerint a vele készült interjúból kimaradtak azok a gondolatok, amelyeket fontosnak tartott a szöveg egyeztetése során, úgy éreztem, hogy állításai nem illeszkednek a Hertha által képviselt értékrendhez. Köszönjük Petry Zsolt munkáját és sok sikert kívánunk a jövőben

– idézi a közlemény a Hertha vezérigazgatóját, Carsten Schmidtet.

A nyilatkozatban olvasható a magyar szakértő nyilatkozata is, hangsúlyozva, hogy nem homofób és nem idegengyűlölő.

Nagyon sajnálom a migrációs politikával kapcsolatos nyilatkozatomat, és elnézést szeretnék kérni azoktól, akik nálunk kerestek menedéket, ezért megsértettem őket. Nagyon élveztem, hogy a Hertha BSC-nél dolgozhattam, és tiszteletben tartottam a klub döntését. Mindenkinek sok sikert kívánok a klubhoz a jövőben

– idézi Hertha Petry, aki 2015 óta dolgozik a klubnál.