Kilenc évvel a visszavonulás után a világbajnok visszatért a kézilabdához

Az SG Flensburg Handewitt német férfi kézilabdacsapata, amelynek kapusa Benjamin Buric újra aktiválódott a 2007-es 46 éves világbajnok sérülése miatt Henning Fritzet.

Ennek eredményeként Buric súlyos izomszakadást szenvedett Maik Machulla az edzőnek sürgősségi megoldáshoz kellett folyamodnia, és végül magdeburgi volt csapattársához fordult segítségért.

Nem olyan könnyű nyolc meccsre találni valakit, aki szerint ez segít és alkalmas a munkára.

– mondta Machulla, aki hozzátette, Fritzre várva Torbjörn Bergerud és Felix Backhaus a segítség mellett.

“Nem gondoltam volna, hogy visszatérek a kapuhoz. A Flensburg csapata hihetetlenül erős, alig várom, hogy részese lehessek és hozzájárulhassak a sikerhez “- mondta Fritz.

Klasszikus kapuskarrierje során a legjobb hazai klubokban játszott, a Magdeburgban, a THW Kielben és a Rhein-Neckar Löwenben játszott, 2012-ben pedig visszavonult.

Karrierje során ötszörös bajnok volt, két német kupát, egy Bajnokok Ligáját és négy EHF-kupát nyert. 235 alkalommal versenyzett a német válogatottban, amellyel olimpiai ezüsttel (2004), világbajnokkal (2007-), a vb ezüstérmével (2003), Európa bajnokával (2004) és Európa bajnokságával a második ( 2002).

A Flensburg jelenleg három ponttal van lemaradva a fő pilótától, és újabb játékot játszik a THW Kiel mögött.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, jelentések, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Tartson velünk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások szintjével és egyediségével akar kitűnni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!