Kilenc év után nem a Juventus nyerte a Scudettót, hanem az Internazionale

Az Atalanta csapata 1-1-es döntetlent játszott a Sassuolo vendégeként, és úgy döntött, hogy az elmúlt négy fordulóban már nem lehet utolsó a nemzetközi listán, ami azt jelenti, hogy a milánói klub megnyerte a Serie A-t.

A Juventus kilenc év után először nem tudja vonzani a bajnokságot, matematikai szempontból az esély erre már szombaton elmúlt, de Scudetto sorsa vasárnap nem dőlt el véglegesen.

Atalanta a vasárnapi bajnokságon Robin Gosens a céljával még előnyt is nyert Pierluigi Gollinit Bergamo játékosai már érezték a győzelem illatát a levegőben Domenico Berardi tizenegyesből egyenlített. Innentől egy őrült mérkőzés következett, Manuel Locatelli a másik oldalon is megjelölt Luis Muriel büntetést tört meg, így 1-1-re maradt a végeredmény, amit az Internél lehetett élvezni, mert a csapat nem nyert Scudettót a 2009-2010-es versenyen.

A Lazio házigazdaként 4-3-ra legyőzte a Genoát, és kapusa is volt a 3-3-ra végződő Bologna-Fiorentina mérkőzésen. A nápolyi meccsen sem született döntés, Victor Osimhen Cagliari válasza a 94. percben érkezett.