Ki ne ismerné, hogy melyik a világ legértékesebb futballcsapata

A Forbes amerikai üzleti magazin szerint a Barcelona jelenleg a világ legértékesebb futballcsapata – írta az MTI.

Az újság néhány hónap alatt közölte, hogy a katalán együttes értéke 4,76 milliárd dollár, a Real Madrid előtt, amely a korábbi években elsőként érte el a 4,75 milliárd dollárt.

A két csapat szombaton éppen egymással mérkőzött meg a spanyol bajnokságban, a címvédő fővárosiak házigazdaként 2-1-re nyertek. A lap kiemeli, hogy eddig csak két csapatnak, a Manchester Unitednek és a Real Madridnak sikerült elfoglalnia az első helyet, az utolsó 16-szor az angol klub 11-szer, a spanyol csapat ötször az első.

A lista harmadik helyén a Bajnokok Ligája bajnoka, a Bayern München áll 4,215 milliárddal, míg az első tízben a “nagy hat” angol áll, a kilencedik pedig a Paris Saint-Germain, az előző szezonban BL döntője, két év – a legutóbbi a lista közzététele óta – a legnagyobb növekedés, 129 százalékkal, 2,5 milliárdra.

Az újság megállapította, hogy a tavalyi koronavírus-járvány ellenére a top 20 futballklub értéke átlagosan 30% -kal, 2,28 milliárdra nőtt.

Összehasonlításképpen: a világ legértékesebb sportcsapata 5,7 milliárd dollárral a hivatásos tengerentúli amerikai futballliga (NFL) Dallas Cowboys-ja.

A Forbes listája (10 legjobb futballcsapat)

1. Barcelona (spanyol) 4,76 milliárd dollár
2. Real Madrid (spanyol) 4,75