Két válogatottunk van, amelyekkel a magyar csapat az Európa-bajnokságra készül

A magyar labdarúgó-válogatott két felkészülési mérkőzést játszik a részben Magyarországon szervezett Európa-bajnokság előtt – közölte a Magyar Szövetség (MLSZ).

Marco Rossi csapata június 4-én Ciprussal, míg négy nappal később Írországgal találkozik.

Ciprus néhány napja döntetlent játszott Szlovákiával, az Európa-bajnokság résztvevőjével, és csak egy gólt szerzett Horvátország vb-döntőjétől, miközben legyőzte Szlovéniát. Írország megúszta a büntetéseket, amikor kvalifikálta magát a Szlovákia elleni Európa-bajnokságra, és két vereséggel megkezdte a kvalifikációt a Világkupára.

A felkészülés időszakában fontos olyan ellenfeleket választani, akik nem túl erősek és nem is túl gyengék. Ciprus legújabb eredményei beszédesek, és tudunk az írektől, csak néhány lépésnyire az Európa-bajnokságtól, így két olyan csapattal találkozunk, amelyek jól felkészíthetnek minket egy héttel későbbi első Európa-bajnokságunkra.

Rossi az ellenfelek kiválasztásáról szólt.

Az MLSZ szerint a válogatott programja még nem végleges, részleteit a koronavírus-járvány megváltoztathatja, de a kohézió érdekében.