Két olimpiai érmet majdnem kiosztottak a magyarok

Egyéniben akár magyar-magyar döntő is lehet a férfi kardvívásban a tokiói olimpián. Szilágyi Áron és Szatmári András a DIGI Sport hírlevelével nyilatkozva megegyeztek abban, hogy örülni fognak egymás elleni küzdelemnek a döntőben, sokkal inkább, mint mondjuk Korea egyik legnagyobb riválisa.

A magyar férfi kardválogatott a balatonboglári tokiói olimpiára készül, tagjai pedig külön-külön és csapatként is szeretnének érmet szerezni Tokióban. Így volt ez a 2019-es budapesti világbajnokságon is, de a mieink mindkét döntőt elvesztették.

Dél-Korea 45-44-re nyert a csapatban, és a jelenlegi világelső, szintén koreai, egyénileg nyert. Szang Uk Oh fordított Szatmári András ellen, aki már öt tollal vezet. Idén márciusban a koreai 15–14-re legyőzte Szilágyi Áront a budapesti világkupa döntőjében, igaz, hogy a csapatverseny bronzmérkőzésén a mieink öt centivel nyertek az ázsiaiak ellen. Mik a titkaik és hogyan lehet legyőzni őket?

A koreaiak elképesztően atlétikusak, ellenállóak, gyorsak és képesek számunkra, európai izmú és testalkatú emberek számára elképzelhetetlen mozgásokra – ezzel meglephetnek minket.

Szilágyi Áron a Sport 24-nek nyilatkozott.

“Másrészt 120 év magyar technikával és taktikai lehetőségekkel rendelkezünk, és természetesen megpróbálunk versenyezni a testalkatunkkal. Az lesz a győztes, aki szembeszállhat saját erősségeivel és kihasználhatja az ellenfél hátrányait “- tette hozzá Szilágyi kétszeres olimpiai bajnok.

A Sport 24 megkérdezte Szilágyit és Szatmárit: Tokióban döntenének egymással, esetleg az egyik koreaival a szívükben?

– Természetesen Andrást választanám! Izront elbocsátották.

“Támogatom csapattársaimat egyénileg is, de minden magyar vívásért, minden magyar sportolóért drukkolok. Vannak azonban nagy ellenfeleink, Sang Uk Oh az egyik legnagyobb, ő vezeti a világranglistát, megnyerte a világkupát 2019-ben. Szeretnék vele is mérkőzni, mert a győzelem teljes lenne, és ha tudnám- megvertem neki. ”

Ugyanígy gondolkodik Szatmári András is, aki egy kis humorral fűszerezte nyilatkozatát.

“Csak azért választanám Aaront, mert akkor két magyar jutna a döntőbe, ami azt jelentené, hogy mindketten nagyon jó formában vagyunk, és ez jó hatással lenne a csapatversenyre. Ettől függetlenül mindkettőnknek lenne érme, aztán harcolni fogunk egymással azért, hogy ki kapja az aranyat. Remélem, hogy miután kettőt nyert, megadja nekem az aranyat “- mosolygott Szatmári András, és gyorsan hozzátette:” Nyilván vicceltem! “

A férfi kardosok egyéni küzdelmeire Tokióban, július 24-én, a csapatversenyre pedig négy nappal később kerül sor.

Ahol a futball elme és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Tartson velünk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások szintjével és egyediségével akar kitűnni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözölj mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenkit, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!