Két klub visszavonul a Szuperligából?

Egyre nagyobb a nyomás azon 12 csapat ellen, amelyek jelezték, hogy az UEFA tornák helyett a jövőben az általuk alapított Európai Szuper Ligában akarnak játszani.

Az UEFA hétfőn jelezte, hogy a Szuperliga előnyben részesített klubjait kizárják a BL-ből, ami azt jelentené, hogy az idei négy elődöntős közül csak a PSG marad versenyben, a Chelsea, a Manchester City és a Real Madrid repül .

A The Guardian szerint a BL-elődöntő két angol csapata nagyon habozik, hogy a szankciók tekintetében tudomásul vegyék a Szuperligát. Az angol újság szerint a 12 lázadó közül csak hatot tart mindenki által meghatározottnak, a többiek inkább részt kívánnak venni, mert úgy gondolják, hogy anyagilag jobban járnának.

És vannak, akik vonakodva léptek be, és a csatlakozást nagyrészt az motiválta, hogy nem akartak elszalasztani egy ilyen, nagy pénzeket ígérő lehetőséget – ebbe a táborba beletartozik a City és a Chelsea is.

Az UEFA keddi kongresszusán Gianni Infantino, a FIFA elnöke elmondta, hogy ellenzi a Szuper Ligát, és a külön úton haladó kluboknak viselniük kell döntésük következményeit. A hurok blokkolva van, meglátjuk, meddig tartanak a Szuper Liga alapítói.

A kiemelt képen Roman Abramovich, a Chelsea tulajdonosa látható.