Két kiállítás, öt gól a Juventus-Inter derbin

Az 55. percben hátrányba került Juventus szombaton 3–2-re legyőzte a bajnoki címet biztosító nemzetközi vendéget az olasz Serie A labdarúgó-sorozat 37. fordulójában, így a torinóiak esélyt kaptak arra, hogy induljon a dobogón, és elkapja L-t a bajnokságban.

Az olasz derbi Cristiano Ronaldo 24. perc: vezetést szerzett egy jobb oldali akció, amelynek eredményeképp sikeresen megszerezte a vezetést.

vetélytárs Romelu Lukaku a 35. percben 11-ről egyenlített, de közvetlenül a szünet előtt Juan Cuadrado szintén meghozta gyümölcsét, így a házigazda csapat pihenőelőnnyel kivonult.

A Juventus még mindig emberhátrányban volt, Rodrigo Bentancur kapott egy második sárga lapot is. Az Inter megőrült, és egy öngóllal egyenlített a 85. percben, a labda Giorgio Chielliniről belépett a saját kapujába. Ez azonban nem törte meg a játékot, Cuadrado újabb büntetője a 88. percben, így sikerült összegyűjteniük a három rendkívül fontos pontot.

A teljesség kedvéért Marcelo Brozovic is a 92. percben volt a mérkőzésen három góllal és öt góllal, így tíz futballistával zárult a mérkőzés.

A sorozat, 37. forduló

Juventus International 3-2 (2-1)
Torino, Allianz stadion, zárt ajtók mögött. V: Calvarese
Juventus: Szczesny – Danilo, De Ligt, Chiellini, Alex Sandro – Cuadrado, Bentancur, Rabiot, F. Chiesa (Demiral, 70) – Kulusevski (McKennie, 58), C. Ronaldo (Morata, 70). Vezetőedző: Andrea Pirlo
Internazinale: Handanovic – Skriniar, De Vrij, Bastoni (Szomszéd, 80.) – Hakimi, Barella, Brozovic, Eriksen (Sensi, 73.), Darmian (Perisic, szünetel) – Lautaro Martínez, R. Lukaku. Vezetőedző: Antonio Conte
kapu: C. Ronaldo (24), Cuadrado (45 + 3, 88 – 11-es második), ill. R. Lukaku (35 – 11), Chellini (85 – öngól)
a kijelzőn: Bentancur (55.), ill. Brozovic (90 + 2)

Előző:

Genova-Atalanta 3-4
Viselet: Somurodov 48, 84, Pandev 67 – 11, ill. D. Zapata 9, Malinovsky 26, Gosens 44, Pasalic 51.
Spezia – Torino 4–1
Viselet: Saponara 19, Nzola 41, 74 – 11-ből az első, Erlic 84, ill. Belotti 54-től 11-ig