Kedve volt, de a magyar váltó bronzérmet szerzett a világbajnokságon

Bronzérmet nyert Erdős Rita, Simon Sarolta női páros váltóban a kairói öttusázó világkupa nyitónapján.

• A magyar páros a 2 × 100 méteres úszást 2: 16,19 perccel fejezte be, ez volt a tizedik legjobb idő a mezőnyben a 11. duó számára.
  • A vívás sikeresebb volt, a magyarok a negyedik helyen végeztek 21 győzelemmel és 19 vereséggel a csehekkel, olaszokkal és ukránokkal, amellett, hogy további két pontot szereztek a bónuszban, összesítésben a hetedik helyet szerezték meg. Még kettőt javítottak, és kifogástalan lovaglásukkal, így az első helyen közelebb kerültek az előttük állókhoz.
  • Az egyesített pályán, amelyen mindkét váltónak 2 × 800 métert kellett futnia két ütéssel megszakítva, magabiztos versenyeken küzdöttek a bronzéremért, elérve a harmadik legjobb időt, a fehéroroszok és az oroszok mögött végeztek.

“Nem kezdtem túl nagy lendülettel, amit tudnak, azt az úszó lányok hozták. Viszont nagyon jól kezdtek keríteni, az első félidőben különösen jól mentek, akkor Rita kissé elbizonytalanodott vagy félt, láthatóan másképp harcolt, mint korábban. A két plusz egyébként összejött, de ami még fontosabb, hogy mindketten nagyon jól mentek, míg mások értékes pontokat veszítettek. ”- MTI Kállai Ákos szövetségi kapitány.

Saci az első sorozatban még remegett egy kicsit, de a második után nagy előnnyel jött ki a harmadik helyen, Rita pedig taktikailag versenyezve tartotta ezt a pozíciót.

Elmondta, hangsúlyozva, hogy jó éremmel indulni egy világbajnokságon.

Külön említette, hogy ez az eredmény lendületet adhat Erdős Rita juniornak az első évtől a korosztályos versenyein.

Öt világbajnokság, női váltó

1. Fehéroroszország (Irina Praszyancova, Volha Silkina) 1395 pont
2. Oroszország (Gulnaz Gubajdullina, Uljana Batasova) 1383
3. Magyarország (Erdős Rita, Simon Sarolta) 1343 (úszás: 2: 16,19 perc / 278 pont, összesítés: 21 győzelem / 19 vereség / 2 bónuszpont / 217 pont, lovaglás: 300 pont, lövés: 12:32 .00 perc / 548 pont)

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havi 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások színvonalával és egyediségével akar kitűnni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!