Kalmár Zsolt rossz híreket kapott a térdműtétjétől

Kalmár Zsolt A hétfői térdműtét során kiderült, hogy a labdarúgó-válogatott a tervezettnél később, csak október és november környékén tudja újra elvégezni az edzések száz százalékát – írta az MTI.

Kalmar március 31-én megsérült, amikor 4–1-re kvalifikálta magát az andorrai világkupára – a 25 éves játékost a 29. percben kellett cserélni -, és hétfőn reggel Budaörsön Majzik Ernő megműtötték.

A szlovákiai Dunajská Streda középpályás, aki a Fortuna Liga legjobb játékosának járó díjat vehette át 2020-ban, csapata bajnoki bajnoksága előtt, vasárnap klubja honlapján elmondta, hogy a műtét során kiderült, hogy a keresztszalagjainak legnagyobb részét Ki érintette.

“Tehát meg kell műteni, ezért a mai műtét során megtisztították a térdemet. Jelenleg a fő feladatom a gyulladás levétele a térdemről. Délután hazajöhettem a klinikáról, szombaton mentem ellenőrizni, amikor a varratok eltávolításra kerültek. Ezt követően, körülbelül két-három hét múlva megoperálta az oldalsó és keresztszalagomat. Sajnos ettől még a vártnál hosszabb lesz a gyógyulásom.

Ha minden jól megy, csak októberben és novemberben tudok száz százalékos edzést végezni

– mondta Kalmár.

Korábban kiderült, hogy a középpályás sérülése súlyos, ezért nem tudja elviselni Marco Rossi a szövetségi kapitány rendelkezésére áll a nyári Európa-bajnokságon, ahol az együtt szervező magyar válogatott védekezésben a portugálokat és a csoportkörben a francia világbajnokot fogadja a Puskás Arénában, majd a németeket Münchenbe hívják .

Néhány nappal ezelőtt Squid még mindig abban reménykedett, hogy augusztus végéig újra pályán lehet.