Kalmár: Az elmúlt hét mentálisan nehéz volt

Kalmár Zsolt a labdarúgó-válogatott reményei szerint egy súlyos térdsérülés után augusztus végére pályára léphet.

Nem volt könnyű. Otthon ültem a kanapén, amikor felhívtak a diagnózisra. Sírtam, mert tudtam, hogy nem leszek képes gyorsan innen visszatérni. Eddig mindenre gondoltam, és pozitív jövőt látok, most már tudok mosolyogni

– Dunajská Streda, a szlovák középpályás felidézte az M1 jelenlegi csatornáját, amikor megtudta, hogy a külső oldalsáv eltört.

A 25 éves futballista aznap este beszélt Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, aki szerint nagyon csalódott és kitartást kívánt. Kalmár elmagyarázta, most számára a legfontosabb, hogy gyors rehabilitáció után száz százalékkal visszatérhessen.

“Az elmúlt hét mentálisan nehéz volt. Amivel egész évben dolgoztam, az elmúlt, de ott leszek a csapattal a nyári Európa-bajnokságon, legalábbis a lelátón. Remélem, a jövőben lesz még egy lehetőség arra, hogy ott lehessen egy nagy tornán “- mondta Kalmár, aki szerint augusztus végén és szeptember elején térhet vissza a pályára.

Kalmár elárulta, hogy a műtétre hétfőn vagy kedden kerül sor, ezt követően tíz napot otthon pihen, majd a rehabilitáció kezdetét Győrben tölti.

Hozzátette: célja az, hogy olyan jó formába kerüljön, mint 2019-ben a bokatörése után. Akkor két és fél hónapot kellett kihagynia, de most négy-öt hónapos kényszerszünetet tart.

Kalmar múlt szerdán megsérült, amikor kvalifikálta magát az andorrai 4-1-es világkupára, a 25 éves játékost a 29. percben kellett cserélni.

Nyáron, részben a belső Európa-bajnokságon a magyar válogatott a portugál védelmet és a francia világbajnokot fogadja a Puskás arénában, a németek pedig Münchenben vendégeskednek.