Kádár mehetett Amerikába és Ukrajnába, de fizetése miatt végül Kínába költözött.

Klubot váltott a kínai bajnokságban Kádár Tamás, a védőt Santung Luneng kölcsönadta a Tianjin Qingmen Tigers csapatának.

A Kádárt képviselő ügynökség, a ProStar munkatársa Simon Balázs Szerinte Santung társtulajdonosa felkeltette az érdeklődést a Tianjin csapat iránt, amelynek edzője védőnek akart bizonyítani, így a magyar játékos bekerült a képbe.

“Ez jó lehetőség Tamás számára is, mert a koronavírus miatti előírások Santungban még mindig nagyon szigorúak, függetlenül attól, hogy minden futballistát már beoltottak, a csapat valóban zárt szállodában élt, de az élet szabadabb In Tianjin, külön lakást bérelnek, több hely van az emberek mozgására.

Ezenkívül az új csapatnak folyamatos játéklehetősége van, mert a légiókra kivetett korlátozások miatt (például a keretben legfeljebb öt külföldi lehet), előfordulhat, hogy nem volt elérhető az előző körökben klubok.

Simon elmagyarázta a National Sports Online-nak.

Két MLS-csapat, a Toronto és a Cincinnati, valamint az ukrán Zorja kölcsönadni akarta Kádárt, de nem sikerült megállapodniuk a kínai klubbal Kádár fizetéséről.

A két MLS-csapat azt akarta, hogy Kádár fizetésének felét Santung fizesse, mert Amerikában alacsonyabbak a fizetések, de Santug nem értett egyet.

Kádár lett a kupagyőztes Santungdal, új klubjának pedig nem lesz könnyű dolga, hiszen Tianjin az előző idényben az alapszakasz tizennégy fordulójában csak három pontot szerzett.

Az 57-szeres válogatott Kádár utoljára 2019-ben jelent meg a magyar csapatban, két hibája volt, amikor kvalifikálta magát a 3-0-s vereséggel végződő horvátok elleni Európa-bajnokságra, és Marco Rossi a szünetben leváltották, azóta esélyt sem kapott.