Jónyer Istvánt ajánlják a nemzet sportolójának

Négyszeres asztaliteniszező, Jónyer István a nemzeti sportolók szövetségének új tagjává válnak.

A Nemzet Sportolóknál a kizárólagos társaság a mentor Monspart Sarolta április 24-i halálával a tizenkét üres állás egyike megüresedett. A sporttörvény szerint a Nemzet Sportolói új tagot neveznek ki, akit a sportért felelős államtitkár jelöl, majd a kormány dönt a jelöltről.

Az igazgatóság tagja lehet, aki betöltötte a 60. életévét, sportolóként figyelemre méltó eredményeket ért el, és versenyzői karrierje után is fontos szerepet játszott a magyar sportéletben.

70 éves karrierje során Jónyer a világbajnokságon 4 arany, az Európa-bajnokságon 4 arany, 4 ezüst és 5 bronz mellett 3 ezüstöt és 1 bronzot gyűjtött, az 1970-es évek egyik legjobb játékosa volt.

Szabó Tünde az alig háromnegyed órás ülésszak végén a sportért felelős államtitkár szerint a választások az első forduló sikeres lezárása volt, annak ellenére, hogy tíz nevet felvettek a jelöltek listájára.

“Az olimpiai, a világ- és az Európa-bajnok a tíz jelölt között volt. Örülünk, hogy Jónyer István fordulóban, szinte egyetértésben nyert “- jelentette ki az államtitkár.

A sportmenedzser bejelentette, hogy Jónyer Istvánnal van Bodnár András, Fábiánné Rozsnyói Katalin, Gedó György, Hegedüs Csaba, Ivánkay Teréz, Mészöly Kálmán, Jenőné Méray Papp Kornélia, Regőczy Krisztina és Sákovicsné Dömölky Lídia neve új lehetséges tagként jelent meg.

Schmitt Pál a szavazás után hangsúlyozta, hogy a magyar sport erejét az bizonyította, hogy tíz jelölt közül választhattak, és bár ilyen döntést mindig nehéz volt meghozni, mégis sikerült megállapodásra jutni.

“A magyar sporthoz méltó, hogy tíz nagy nevet emlegettek” – mondta az olimpiai bajnok párbajtőröző, a Magyar Olimpiai Bizottság volt elnöke, volt köztársasági elnök.

Jelenleg a Nemzet Sportolója Balczó András, Hammerl László, Ivánkay Weltner Györgyné, Kamuti Jenő, Bíróné Keleti Ágnes, Magyar Zoltán, Portisch Lajos, Sági Györgyné Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Varga János és Faragó Tamás.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely ki akar emelkedni az írások szintjén és egyediségén keresztül! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!