Innentől csoda lenne, ha a Barca megnyerné a bajnokságot

Levante ismét eltalált. A kis csapat ebben a szezonban már legyőzte a Real Madridot és az Atléticót, kedd este pedig 3-3-as döntetlent játszott a Barcelona otthonában, így a szünet után két gólos hátrányban voltak.

A botlással pedig a Barca hosszú utat tett meg a bajnoki cím megszerzéséig. Nem szabad csodát mondani.

A második hely azonban nem tűnik igazán katasztrofálisnak, ráadásul csak egy pont áll az Atlético Madrid mögött. De egyrészt a madridi két rivális továbbra is a turnén van a pályán, másrészt a Barca az Real elleni és az Atleti mögött is marad az egymás elleni eredmények szempontjából, ami azt jelenti, hogy ők is rosszul mennének a nyakkendő. A FiveThirtyEight statisztikák azt számolták, hogy konkrétan hét százalék esély van a maradásra Ronald Koeman a csapat eljutni oda.

A FiveThirtyEightnak 68% az esélye, hogy jelenlegi pozíciójuk szerint az Atlético Madrid váljon. A Real Madridnak 24% az esélye.