Ibrahimovic olyat tett, amit még soha nem tett egy válogatott mérkőzésen

Zlatan Ibrahimovic több mint négy és fél év után csütörtökön tért vissza a svéd labdarúgó-válogatottba, amelyben 117. meccsét játszotta, de először a kezdés előtt énekelte kollégáival a himnuszt. A 39 éves AC Milan csatár kezdőként 84 percet töltött a pályán a stockholmi 1-0-s világbajnoki selejtezőn, Georgia ellen, a 35. percben. Viktor Claesson számára.

A mérkőzés után Ibrahimovic mondta Janne Andersson a szövetségi kapitány kifejezett kérése, hogy a játékosok a kezdet előtt együtt énekeljék a himnuszt, és megígérte neki, hogy ezúttal sem lesz kivétel. Hozzátette: először meg kell tanulniuk a svéd himnuszt, de nagyszerű érzés volt együtt énekelni.

Ibrahimovic arról is beszélt, hogy nagyon boldog és büszke arra, hogy újra nemzeti színekben játszhat, mindenkor igyekszik mindent megtenni és segíteni csapattársainak. Hozzátette: a nyereség nem volt egyszerű, mert nem sikerült megismerniük saját tudásukat, nem voltak annyira veszélyesek, mint kellett volna – írja az MTI.

Végül nyertünk és megszereztük a szükséges három pontot, de javítanunk kell. Ez volt az első meccs, csak két-három napja vagyunk együtt, bízom benne, hogy egyre jobbak leszünk

Mondta a Puskás-díjas játékos.

Janne Andersson a meccs után azt is elmondta, hogy túl sok hibát követett el, így szinte kizárólag elégedett lehet a három ponttal.

“Zlatan csak két napig edzett velünk. Ebből a szempontból a találkozó jól sikerült, de elemeznünk kell a történteket, és sokkal jobban kell játszanunk, támadásban veszélyesebbé kell válnunk “- mondta az igazgató.