Huszti Szabolcs: A sikernek semmi köze az életkorhoz

Ritkán beszél a magyar sajtóval, de a Sportbuzzer.de német portál alól kivételt tett Huszti Szabolcs, az NB II-es DVSC bajnok edzője.

“Hosszú volt az út, de sikerült. Még mindig fiatal edző vagyok, de szakmai engedéllyel szeptemberben kezdődik az edzésem. A magyar egyesület engedélyt adott arra, hogy Debrecenben dolgozzak, ezért nagyon hálás vagyok. A játékosok négyhetes szünetet kapnak, majd a stílusom és az elképzeléseim alapján az előtérbe építjük a csapatot ”- mondta.

Azt mondta, ugyanazt szereti, mint egy edző, mint játékos: amikor egy csapat lapos passzokkal passzolja a labdát.

Meg akarok teremteni egy domináns helyzetet, hogy jobban birtokoljuk a labdát, és ha lenne kezdeményező és sok gólt szereznénk sok helyzetben, mint ebben az évben.

Az a felvetés, miszerint amikor februárban átvette a csapatot, két vereséget jelentett, szerinte kétségek merültek fel abban, hogy nem sikerül neki az emelkedő, de szerencsére túlélték ezt a szakaszt.

“Játékosként már nagyon ambiciózus voltam. Amikor megszereztem az első gólt, szerettem volna megszerezni a másodikat. Miért akartam edző lenni? A légkör miatt “- mondta. Hozzátette: nincs tökéletes edző, mindig tanulni kell mások és a saját hibáiból.

Azt mondta, ő a legteljesebb edző számára Niko Kovac volt, de sokat tanult egymástól Dieter Heckingtől és A Mirko Slomka közül Ez. Szerinte nem lehet lemásolni senkit, a cél az, hogy mindenkitől megszerezzük a legjobb ötleteket, és megteremtsük saját stílusunkat.

Az interjú során megkérdezték tőle, mit gondol az életkorról és a tapasztalatokról, mert ő is fiatal edző.

“Várjunk egy pillanatra! Hány éves az új Bayern München edző? 33.

Nyilvánvaló, hogy a sikernek semmi köze az életkorhoz, csak a munkához és a hozzáálláshoz. Aztán itt van a játékosként megszerzett tapasztalat, ami nagyon fontos. Az edzőnek szüksége van személyiségre és a játékosok tiszteletére is.

(a Csakfoci.hu-n keresztül)

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely ki akar emelkedni az írások szintjén és egyediségén keresztül! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!