Huszti: A Juja játék intelligenciája és technikája még az NB I-től is kiemelkedik

Megnyerte az NB II-t és a csúcsra jutásért küzdött Debrecenben, Huszti Szabolcs és most értékelte az évadot a klub honlapján. A volt magyar válogatott játékost a februári szezonban 51 alkalommal hívták a Lokiba, Kondás Elemér helyére került – aki majd megpróbálja kivenni a DVTK-t a második osztályból.

Huszti természetesen örült, hogy előbb végeztek, hogy nincs probléma a játékosok hozzáállásával. Ami a játékot illeti, még van mit csiszolni, mert az NB I-nek többre van szüksége, mint most. Hisz játékrendszerében, de mindenképpen fejlődni akar a védekezésben.

Huszti és Toldi Gábor Kinevezésével Dzsudzsák Balázs új szerepben ébredt fel.

Idővel, már az első közös meccs előtt, biztos voltam benne, hogy ez a megfelelő helyzet Balázs számára, mivel intelligenciája és játéktechnikája még az NB I-től is kiemelkedik, de kora miatt nem tud folyamatosan versenyezni, így ez a pozíció a legjobb neki. Remekül futballozott, szerepe a csapatban nagyon fontos

– mondta Huszti Szabolcs a válogatottról Juják 108-szor, aki csak a keret megerősítéséről szólt, hogy már megállapodtak a sportigazgatóval, Tőzsér Dániellelmilyen posztokra és milyen típusú futballistákra van szükség.

24 forduló után a DVSC vezetése Kondás Elem helyére lépett, amellyel a csapat 51 pontot szerzett (15 győzelem, 6 döntetlen, 3 vereség, 53-12 gól különbség), és öt ponttal vezetett Gyirmót előtt. Huszti vezetésével a mérleg 14 bajnokságban 29 pont volt (9 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség, 36-19 gólkülönbség), ebben az időszakban a Gyirmót, az Ajka, a Vasas és a Szeged jobb teljesítményt nyújtott az NB-ben. Így csak az utolsó fordulóban biztosítani lehetett az előléptetést.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Tartson velünk minél többen, hogy meg tudjuk modellezni és felépítsük az új magyar futballújságot, amely ki akar emelkedni írásának szintjén és egyediségén keresztül! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akik számára a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!