Hosszú ruhában a német tornász üzent, hogy a sport nem a szexualizmusról szól

A 21 éves fiatal német Sarah Voss mindenkit elkapott a bázeli tornász az Európa-bajnokságon, ahol a hagyományokkal ellentétben egész testét borító hosszú ruhában demonstrálta gyakorlatát.

“A rövid ruhákat provokatívnak tekintik, ami miatt sok lány kényelmetlenül érzi magát” – idézte az Independent beszédét a 21 éves sportnő.

Meg akarjuk mutatni a fiatal sportolóknak, hogyan kell esztétikusan bemutatni magukat egy másik ruhában, anélkül, hogy kényelmetlenül éreznék magukat.

Voss elmondta a ZDF-nek, hogy példát akartak mutatni, de nem számítottak rá, hogy ennyire visszhangzik.

“Kislányként nem találtam annyira drámának a pólót. De amikor elkezdtem a pubertást, amikor menstruálni kezdtem, egyre kényelmetlenebbül éreztem magam. Kollégáimmal minden nap ilyen felszerelésben edzünk, aztán egyszer feltettük magunknak a kérdést: miért nem érezhetjük jól magunkat egy verseny alatt? ”

Hozzátette: reméli, hogy a tornászokat, akik kényelmetlenül érzik magukat a szokásos pólókban, arra ösztönzik, hogy kövessék példájukat.