Hosszú Katinka 2010 óta először nem nyerte meg a 200 mixet az Európa-bajnokságon

A hosszú Katinka 200 méter vegyesen bronzérmet szerzett szombaton a budapesti úszó Európa-bajnokságon. A 4×100 méteres vegyes sebességű váltó ötödik lett, míg Milák Kristóf új Európa-bajnokságot úszott a 100 pillangó elődöntőjében.

A női 200 méter vegyes úszás döntőjében két magyar lépett medencébe a budapesti Európa-bajnokságon. Az első ötven lepke után Hosszú Katinka a 4., Sebestyén Dalma 7 éves lett. 50 hátul Hosszú a második helyre emelkedett, de a mellkasán ismét lecsúszott a képzeletbeli dobogóról. Hajában mindent hiába próbálkozott, végül 2: 10.12 perc alatt csak harmadik lett. Sebestyén a 7. helyen végzett 2: 12.42-vel.

Az aranyérem ezúttal Izraeltől származik Anastasia Gorbenko 2: 09.99-nél szerzett gólt, második a britek után Abbie Wood lett.

Long (32) még mindig történelmet írt, megnyerve az Európa-bajnokság 24. érmét, Sarah Sjöströmöt megelőzte, hogy minden idők legsikeresebb női úszója legyen.

A verseny után Long elmondta, hogy örül az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményének, különösen annak fényében, hogy munkából jött, most nagyon jó helyen volt – áll az MTI az M4 Sportnak adott nyilatkozatában.

A Németh Nándor, Bohus Richard, Senánszky Petra, Gyurinovics Fanni négyes 3: 26,27 perces idővel ötödik lett a 4 × 100 méteres vegyes sebességű váltók döntőjében.

A 2019-es világkupán hetedik Adam Telegdy kijavítva legjobbját a főpályán (1: 56.34), a szombati döntőben 1: 56.17 perc alatt a harmadik helyen végzett. Szinte a végéig az ötödik helyen állt, és bár megpróbálta megrázni a haját, kissé fáradt volt, így nem mondhatott semmit az érmekért folytatott harcban. Az aranyérem orosz Evgheni Rilov a nyakáig ért.

Milák Kristóf a legjobb, Szabó Szebasttián és a hatodik alkalommal 100 pillangóval jutott a döntőbe. Milák csak az előfutamban állította fel az Európa-bajnokság csúcsát, az elődöntőben azonban kétszáz másodperccel korrigálta, annak ellenére, hogy a végén iszonyatosan jött ki a fal. Érdekesség, hogy a Honvéd 21 éves, ugyanabból a medencéből álló osztálya azonos időeredménnyel (50,62 másodperc) második lett a 2017-es világbajnokságon.

Mindkét alkalommal nagyon rosszul jött ki a fal, bízom benne, hogy a döntőben összeállnak a technikai dolgok, és akkor sokkal jobb időre tudok menni.

Az M4 Sportnak elmondta. Szabó 51.45-öt úszott, és lett hatodik lett Lettországban.

Nő 200 méterre hátra Burián Katalin több mint fél másodperccel javult a reggeli órához (2: 09.54 perc) képest, harmadik lett, összességében 2: 08.89, Szabó-Feltóthy Eszter és a döntőben hatodik lett, kissé lassabban, mint a verseny előtti teljesítménye (2: 09.72), 2: 09.97 perces idővel.

Stankovics Anna 50 méteren egy évszázaddal javította országos csúcsát, de 31.05-re 13. lett.

Köszönjük, hogy hátralépett Beatrix bordákkal az 50 méteres női pillangón sikerült neki indulnia az elődöntőben, 26,69 másodperccel négyszázszor rosszabb volt reggelénél, ezzel 16. lett.

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havi 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások szintjén és egyediségén keresztül szeretne kiemelkedni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!