Hónapok óta csak fizetett, fogadott el és számolt be Lázár János

Lázár János Az elnök szerint május végére befejeződhet a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) pénzügyi konszolidációja. Az MTSZ tavaly nyáron megválasztott vezetője csütörtökön az M4 Sport Sporthíradó című műsorában elmondta:

az egyesület összesen 3,9 milliárd forintot kapott a felhalmozott adósságok kifizetésére.

Ebből már 1,7 milliárdot fizettek ki játékosoknak, edzőknek, kluboknak és versenyszervezőknek, és hatalmas összegeket kellett átutalni külföldi ügynökségeknek, és ez remélhetőleg visszaállítja a magyar tenisz becsületét.

Három dolgot tettem az elmúlt évben: fizettem, beleegyeztem és beszámoltam

– foglalta össze Lázár János. “Megígértük, hogy a konszolidáció december 31-ig befejeződhet, de az eddig említetteken kívül 1,4 milliárdos adósságunk is van az Emmi felé, amelyet ki akarunk fizetni. Június elején szeretnénk közgyűlést tartani, ahol a pénzügyi konszolidáció után megtörténhet a jogi konszolidáció, és átlátható közgyűlést és a tagok ellenőrzését tarthatjuk. ”

A többi tervvel kapcsolatban az MTSZ elnöke kifejtette, hogy megígéri a kormánynak, hogy a vidéki tenisz infrastruktúrájának fejlesztése várható.

“Sopronban például egy teljesen új infrastruktúrát szeretnénk létrehozni az önkormányzattal közösen, mintegy tíz megyei jogú városban és 15 kisebb településen szeretnénk megvalósítani egy családi vagy regionális teniszközpont koncepcióját” – tette hozzá. ..

Az MTSZ februárban jelentette be, hogy a megbízott törvényszéki könyvelő szerint az egyesületi hiány egymilliárd forinttal magasabb, mint korábban bejelentették.

Tavaly a Lázár János vezette új elnökség nem javasolta a 2019-es éves jelentés – beleértve a régit – közgyűlés általi elfogadását, Szucs Lajos utalva a vezetés elnöksége alatt benyújtott 3,5 milliárd forintos konszolidációs kérelemre és a már egyértelmű elszámolási rendellenességekre. Az egyesület bírósági könyvelőt vett fel, akinek jelentéséből kiderült, hogy az egyesület az elmúlt években működött, a szükséges számviteli előírások és belső ellenőrzés teljes hiányával. Az előző jelentés egyáltalán nem mutatta a menedzsment valós képét, mivel a törvényszéki könyvelő szerint az adósságok (hiányok) összege egymilliárd forinttal meghaladta a közzétettet, és emellett szoros áfa-visszatérítési kötelezettség 220 millió forintot fedezett fel.

A felelőtlen gazdálkodás kapcsán, amely a szakértői jelentésben is kiváló, az MTSZ több panaszt is tett – köztük bűnügyi panaszt is. Richter Attila a volt főtitkárral szemben, amely alapján a NAV vizsgálata még folyamatban van.