Holt Pék Gyula vízilabda vezetőedző 24.hu.

Koronavírusban hunyt el 73 éves korában Pek Gyula a vízilabda mesteredzője.

13 évesen Bp.-n kezdte. Honvéd Brandy Jenő vízilabdázott a keze alatt, majd a Bp-n folytatta. Vörös meteor, ahol felnőtt játékosként gólokat szerzett a központi pozícióban. Végül a BSE játékosaként fejezte be pályafutását.

Edzőt 1977-ben tanult Somóczy Lóránt a Testnevelési Főiskolán vízilabda edzőként kezdte és érettségizett elemi, majd középiskolai tanulmányok után. Aztán 1980-ban kezdett dolgozni a KSI-ben Dömötör Zoltán arra a kérésre, ahol számtalan OB I játékos és nyolc olimpiai bajnok került ki a kezéből – írta az egyesület hivatalos honlapja.

Évekig tartó KSI után 1990-ben Ausztráliában edzett, majd egy kis csapatnál dolgozott Franciaországban a St. Jean D’Angély, akivel együtt kezdték a LEN-kupát. 1994-ben szakmai karrierje elismeréseként mesteredző lett.

Miután 2001-ben hazatért, ifjúsági edző lett a Honvédnál, miközben az egyesület ellenőrző bizottságában is dolgozott, amelynek nemrégiben titkára volt. Az elmúlt négy évben felügyelte az Oasis Sport Club szakmai munkáját és edzette az Oasis Masters csapatát. Világ- és Európa-bajnoki címekig vezette az Oasis fiúcsapatát.