Hogyan lehet leküzdeni a gyakori félelmeket, amikor csatlakozunk egy csoportos fitnesz órához

A csoportos fitneszórák ideálisak a fittség és az egészség megőrzéséhez. Sokféle osztályt kínálnak, hogy megfeleljenek a csoport igényeinek és a fitnesz célok széles skálájának teljesítéséhez. Sokat el lehet mondani a fitneszórához való csatlakozás előnyeiről. A csoportos fitneszórák messze a legnépszerűbb mozgásformák, de sok ember számára egy csoportos fitneszóra is megfélemlítő lehet.

Ennyit el lehet mondani a fitneszórához való csatlakozás előnyeiről. A csoportos fitneszórák messze a legnépszerűbb mozgásformák, de sok ember számára egy csoportos fitneszóra is megfélemlítő lehet.

Csoportos fitnesz óra

A csoportos fitnesz őrület, amely végigsöpör az egész országban. Ezek a tanfolyamok bárkinek és mindenkinek szólnak, még neked is! Több száz különböző típusú fitneszórából választhat, és mindenképpen megtalálja az Ön számára megfelelőt.

A csoport energiájának érzése segít abban, hogy koncentrált és energikus maradjon edzés közben, valóban elképesztő érzés részt venni egy csoportos testmozgás keretein belül.

Íme néhány típusú tanfolyam, amely érdekes lehet:

Jóga és Pilates – A jóga és a pilates kiválóan alkalmas az egyensúly, a rugalmasság növelésére és a mag erősítésére. A csoportos osztály nagyszerű módja annak, hogy megtanulják az egyes pozíciókhoz szükséges megfelelő technikákat és formákat.

Zumba – A Zumba egy aerob osztály, amely ideális kalóriák elégetésére, a szív és a véráramlás erősítésére. A Zumba egy tánc stílusú aerobik óra, ahol zenélni és szórakozni fogsz. A csoportos órák, mint például a Zumba, nagyon népszerűek és nagyon szórakoztatóak, különösen azért, mert olyan csoportban vannak, ahol az általános energia rendkívül fertőző. Minél több, annál jobb!

Kereszttűz – A CrossFit egy olyan edzés, amely új magasságokba emeli fitnesz szintjét. Ez az osztály különféle funkcionális mozgásokat, sok erőnléti edzést használ, és sokféle órát kínál, amelyek naponta változnak a hírhedt CrossFit WOD (napi edzés) segítségével.

Ez az egyik legnépszerűbb csoportos osztály, amely segíthet a fogyásban, megerősödhet, javíthatja funkcionalitását a mindennapi életben és megteremtheti a sovány izomtónust.

Egyéb osztályok

Számos más típusú tanfolyam áll rendelkezésre tornateremekben, stúdiókban, közösségi központokban és egyetemeken az egész országban. Döntse el, mi a fitnesz célja, és hagyja, hogy egy osztályba vezesse magát. Ne féljen kipróbálni közülük néhányat, és megnézni, melyik működik a legjobban.

A félelem kezelése

A félelem leggyakoribb típusa az ismeretlentől való félelem. Ha hagyjuk, hogy félelmeink irányítsanak minket, ez megakadályozhat minket abban, hogy új dolgokat tapasztaljunk és egyedi módon növekedjünk. A félelem megakadályozhatja az embereket abban is, hogy proaktívan teljesítsék fitnesz céljaikat, és távol maradjanak a testedzéstől.

Ne félj! Olvassa tovább, hogy megismerje a félelmek eloszlatásának leghatékonyabb módjait.

Tippek a félelmek leküzdésére

Nem csak te érzed megfélemlítve, sokan ugyanezt érzik. A fitneszórán mindenki első hallgató volt. Valószínűleg lesznek más beérkezett időzítők is az osztályban veled.

Gondolkodj ezen:

• Az első alkalom mindig a legnehezebb. Amint belép az osztálytermi ajtón, a legnehezebb a vége lesz.
  • Vigyél magaddal egy barátot az órára. Ha valaki tart társaságot, csodákra képes a félelem érzéseinek enyhítésére.
  • Ne aggódj mások véleménye miatt. Mindenki ott van edzésre, és jobban koncentrál önmagára, mint bárki más. Meglepődhet, hogy mennyire aggódnak amiatt, hogy mit gondol róluk.
  • Szórakozni! Tegye élményét szórakoztatóvá és élvezetessé. Miután elkezdődik az óra, túlságosan részt vesz a szórakozásban, hogy emlékezzen arra, hogy félt. Ne feledje, hogy ha a tanfolyamok nem lennének szórakoztatóak, akkor az emberek nem mennének el hozzájuk. Ez azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel Ön is jól szórakozik!
  • Koncentráljon a céljaira. A fitnesz céljainak elérése egy csoportos fitnesz órát tart. Koncentráljon a fitnesz céljaira, és hagyja, hogy minden sikerüljön.
  • Találkozz az osztályod embereivel Minél több embert ismer az osztályban, annál szórakoztatóbb lehet, és annál kevésbé lesz megfélemlítve.
  • Az óra megkezdése előtt beszéljen az oktatóval. Megnyugtathatom az elmédet és tanácsokat adhatok neked, hogy ne érezd magad annyira a helyeden. A tanárod képzett szakember, aki segít.

Ne hagyja, hogy a félelem megakadályozza Önt abban, hogy részt vegyen az egészségének és a fitnesz javításában, és ne feledje, hogy nemcsak esélye lesz egészségesebbé válni, hanem a félelmet is legyőzi, amely az élet egyik legélvezetesebb érzése.