Háromirányú győzelemként Fucsovics Roland Garrosig jutott

Fucsovics Márton bejutott a Grand Slam salakverseny második fordulójába, Ronald Garrosra, miután vasárnap három szettben legyőzte a házigazda csapatot Gilles Simont. A következő forduló olasz Fabio Fognini ő lesz az ellenfeled.

A 44. világranglistán Fucsovics azonnal szünettel kezdett, és már az első szettben 4-0-ra vezetett, amikor a Simon rangsor 69. helyén megnyerte az első játszmát. Miután a francia játékos nyerő fogadóként megnyerte a következő fellendülést, lehetősége volt nyomás alá helyezni Fucovichot, de egy újabb töréssel megtörte az ellenfél lendületét, 6–4-re megnyerve az 55. perc első meccsét.

A második szett az elsőhöz hasonlóan kezdődött, Fucovics 4-0-ra lépett, de ezúttal hagyta, hogy ellenfele nyerjen egy játékot. A harmadik játék első fellendülésében a magyar játékos két bréklabdát hárított, ezek után ellenfele gondoskodást kért. Simon ezután folytatta és 4-1-es hátrányból majdnem egyenlített, de Fucsovics Márton zsinórban hat pontot nyert, így megszerezte a játékot. Sikerült adogatnia a meccs megnyerésére, de nem sikerült, Simon egyenlített, majd egy meccslabda lerövidítésével megmentette a mérkőzést.

A tie-breakben Simon még két meccslabdát hárított, de Fucsovics Márton nyert és 3 óra 14 perc játék után továbbjutott a következő fordulóba.

Fucsovics és következő ellenfele, 34 éves, a 29. helyen áll a világranglistán. Fognini eddig háromszor játszott: egyszer legyőzte a magyart, kétszer kiesett. Legutóbb a wimbledoni GS 2019 torna második fordulójában maradt alul, amikor egy emlékezetes ötmeccses csatában 3 óra 43 perc alatt legyőzték.

2020-ban a 29 éves magyar a negyedik fordulóba jutott a Roland Garros főtábláján.

Roland Garros, 1. forduló (64-hez)

Fucsovics Márton-Gilles Simon (francia) 6-4, 6-1, 7-6 (7-5)

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Minden hónapban legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek a legkülönfélébb műfajokban és témákban fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemények alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely az írások szintjén és egyediségén keresztül szeretne kiemelkedni! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, érveljen, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!