“Három pontért jöttünk, három ponttal megyünk”

Magyarország labdarúgó-válogatottja 3–0-ra nyert vasárnap a San Marino csapat vendégeként a világkupa selejtezőjének második fordulójában.

“Azt mondtam, hogy két kellemetlen mérkőzés következik, még akkor is, ha nagy a különbség a csapatok között. Egy ilyen türelemjáték nehéz. Ha nem megy, akkor kezd ideges lenni, téved. Ez nem könnyű. Ezért tartom fontosnak a győzelmet. Három pontért jöttünk, három ponttal megyünk “- jelentette ki Szalai Ádám, az első gólszerző az M4 Sport kamerái előtt.

“A második félidőben erősebben löktem őket a kapu elé. De hiányérzetem van, több helyet kellett volna létrehoznunk, még több góllal kellett volna nyernünk. De nagyon jól játszottam, tartottam a labdát, a kezemben tartottam a mérkőzést, három gólt szereztem, nyertem. Készülünk a következő mérkőzésre. Andorrába megyünk, hogy kijavítsunk egy néhány évvel ezelőtti hibát, és győzelemmel utazzunk haza “- mondta a második gólszerző, a két tizenegyes, akik szintén kihagytak egyet. Sallai Roland.

Csereként vette át a mezőnyt Nikolics Nemanja rámutatott arra is, hogy a második félidőben többet tettek a győzelemért.

“Aztán többet mozogtunk, a szárny gyakrabban teljesített, így újabb injekciók érkeztek. Nyomtattunk, próbálkoztunk, de a legfontosabb a győzelem megszerzése volt. Andorra ellen nehezebb lesz, mert jobb csapat, mint San Marino. De megpróbáljuk a saját stílusunkat képviselni, dominálni és győzni akarunk. ”

A meccsen Géresi Krisztián személyében a kezdőt a szakmai vezetés is kezdeményezte.

“Hálás vagyok a szövetségi kapitánynak, hogy bemutatkozhattam. Egy évvel ezelőtt még azon gondolkodtam, hogy feladom a játékot, velem nagyon megváltozott a világ “- mondta.