Hangá Ádámek kiesett az Euroliga döntőjében

A Hanga Ádám az FC Barcelonát alkalmazó kosárlabdacsapat 86–81-re elveszítette az Euroliga kosárlabda döntőjét az Anadolu Efess ellen.

A katalánok jobban kezdték a mérkőzést, a csapatok körülbelül 12-13-mal haladtak előre, ekkor a Barca játékosai négy kosarat dobtak, 20-13-ra vezettek. Bár a hétgólos vezetés a játék végéig megmaradt, a kocka a második negyedre fordult, a törökök előbb egyenlítettek, majd 10-0-s sorozattal mentek el. Az Anadolu Efes 39-36-ra vezetett a nagy szünetben.

Bár a török ​​csapatnak nem volt ilyen menetelése, a csapatok közötti különbség kissé megnőtt, az Anadolu Efes is 11 ponttal vezetett. A Barcelona az utolsó félidőben 65-58-ra csökkentette. Viszont a hangák remegtek, hat perc alatt egyenlítettek, hogy elérjék a döntő hajrát. Anadolu Efes 72-72 után lőtt és sikerült megőriznie ötpontos előnyét, miután 79-74 maradt.

Egyébként Hanga, az elődöntőhöz hasonlóan csak epizodikus volt, a döntőben csak néhány másodpercet töltött a pályán. Az Anadolu Efes a Fenerbahce után második török ​​csapatként nyerte meg e sportág legrangosabb európai kupasorozatát. Ezúttal a bronzérmet a Milan nyerte, amely 83–73-ra verte a Moszkvai CSKA-t, ami tíz pont különbség.

A végeredmény – Euroliga, végleges

Barcelona – Anadolu Efes 81–86 (22–15, 14–24, 22–26, 23–21)

3. helyért:
Milánó (olasz) -CKA Moszkva (orosz) 83–73 (20–23, 20–11, 20–23, 23–16)

Ahol a futball elméje és szíve találkozik!

A legjobbak közül választott írások.

Legalább 24 kiváló minőségű tartalom havonta 990 forintért. Próbálja ki 490 forintért az első hónapban!

Amint azt csapatunk összetétele ígérte, a szövegek sokféle műfajban és témában fognak megjelenni: lesznek elemzések, interjúk, rövid prózák, beszámolók, hazai és nemzetközi témák, adatok és cikkek vélemény alapján.

Maradjon nálunk minél többen, hogy együtt modellezhessük és felépítsük az új magyar futballmagazint, amely ki akar emelkedni az írások szintjén és egyediségén keresztül! Iratkozzon fel, olvasson, kövessen minket, vitázzon velünk, adjon ötleteket! Üdvözöljük mindenkit ebben a közösségben, akik számára a futball csak játék, és mindenki számára, akinek a futball több, mint játék.

PRÓBÁLD KI!