Hamilton megszerezte a 99. pole-t, lökve a Red Bullokat

A címvédő Lewis Hamilton megnyerte az Emilia Romagna Grand Prix időmérőjét.

Az első negyedév elején Japánban Cunoda ott csapta meg autóját, így hat perc múlva meg kellett szakítani az időzítőt, és az Alfa Tauri sofőrje úgy intézkedett, hogy elérje a rács utolsó helyét.

Az újraindítás után nagy harc folyt a Q2-be jutásért, aminek mindkét Williamsnek sikerült, de a két Alfa Romeo (Giovinazzi és Raikkönen) és a két Haas (Schumacher és Mazepin) Kész.

A Red Bull mexikói pilótája a második negyedévben, Perez végzett elöl, mögötte Norris, Leclerc és Hamilton volt a parancs. A Ferrari egyik pilótája a táborban volt, Sainz, és Russell (Williams), Vettel (Aston Martin), Latifi (Williams) és Alonso (Alpesi).

Hamilton 1: 14.411 perces idővel átvette a vezetést az utolsó szakaszban, és bár a végén Pérez, Verstappen és Norris is ígéretes kört vezetett, egyikük sem tudott legyőzni. Norrist a gyors körre is felvették, mivel elhagyta a mezőnyt, hogy a hetedik helyen induljon. Hamilton megnyerte karrierje 99. edzését.

A 63 körös Emilia Romagna Nagydíj vasárnap 15:00 órakor kezdődik.