Haalands az emberi jogokért tüntetett a vb-selejtezőkön

Beszélt a norvég labdarúgó-válogatottal, amely az emberi jogokat illetően az ingén üzent a futballnak és a 2022-es katari világbajnokság szervezőinek.

A közel-keleti országban sokan haltak meg a stadion építése során, ahol rettentő körülmények között külföldieket alkalmaztak. A modern rabszolgaság miatt a tromsöi csapat először beszélt februárban, és arra kérte a Norvég Labdarúgó Szövetséget, hogy bojkottálja a 2022-es kiállítást, annak ellenére, hogy a nemzeti csapat sikeresen kvalifikálta magát.

Ehhez csatlakozott a német válogatott, amely egy csütörtöki Izland elleni mérkőzésen hívta fel a figyelmet a pólók emberi jogaira.

Szombaton a norvégok a bemelegítés alatt pólókon is elmondták: „Az emberi jogok a pályán és a pályán kívül. Norvégia, Németország … következő? ”

Nem kellett sokáig várniuk, a hollandok bemelegítésre jöttek ki a Football feliratú mezben, amely a lettek elleni szombati meccs előtt támogatja a változást.

De a hírek szerint Dánia hasonló figyelmeztetésre készül vasárnap Moldova ellen.

De mit szól ehhez a FIFA és az UEFA?