Győri össze-vissza legyőzte riválisát, a Győr BL-elődöntős

A címvédő győri Audi ETO KC kettős győzelemmel jutott az elődöntőbe a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a szombati hazai visszavágón, a negyeddöntőben 24–21-re nyert a montenegrói Buducnost Podgorica ellen. Az egy héttel ezelőtti párharc első mérkőzését idegenben az ETO nyerte 30-19-re.

A győriek 2018 januárja óta 55 mérkőzésből álló rekordsorozatot tartanak a BL-ben. Ebben az időszakban 48 győzelem és hét döntetlen szerepel a mérlegükben.

Az MTI beszámolt arról, hogy az ETO szokatlan hibákkal kezdte a visszavágót, így tíz perc elteltével a Buducnost vezetett két lövéssel. A szokásosnál gyengébb egyéni teljesítmény mellett az ellenfél kiváló védekezése is hozzájárult ahhoz, hogy a szünetben 11-10-re álljanak a győriek.

A második játékrész elején Buducnost türelmesen kézilabdázott, hosszú támadásokat vezetett, sőt kapusát is lecserélte, így számos ember támadásba lendült. Eduarda Amorim és Dorottya a falu végén az ETO vezette nagy nehezen, és a 49. percben előbb sikerült vezetnie két góllal, majd Görbicz Anita büntetőivel már 22-18 volt. Bár a hajrában ismét voltak hibák, a győriek magabiztosan tartották a végéig ledolgozott előnyt.

A pálya legsikeresebb játékosa Montenegró Jovanka Radicevic hét gólja volt, Amorim, Kristiansen, Fodor és Faluvégi is négyszer lőtt. A kapusok közül Solberg nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez.

Az elődöntő sorsolására kedden kerül sor, a négyes döntőre pedig május 29-30 között kerül sor a Papp László Budapest sportarénában.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntők, kiesés

Audi ETO KC-Buducnost Podgorica (montenegrói) Győrből 24-21 (10-11)

Haladó: Győr, kettős győzelemmel, összesen 54-40-el.