Gulácsit egy kieső jelölt verte meg, de a Bayernnek sikerült nyernie

Az RB Leipzig 2–1-re kikapott az első kieső FC Köln otthonában a német labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának keddi nyitómeccsén.

A hazaiak mindkét gólját 43-szor szerezte a válogatott védő, Jonas Hector gólt szerzett, amellyel Köln kilenc veretlen mérkőzés után ismét megnyerte a Bundesligát. Lipcsei csapat gólja Gulácsi Péter védett, de Orbán Willi sérülten figyelte a mérkőzést a kispadon Szoboszlai Dominik és nem keretezték.

Ez a vereség az RB Leipzignek is fáj, mert a Bayern Münchennek viszont 2-0-ra sikerült nyernie a Leverkusen ellen. Choupo-Moting és Joshua Kimmich célokkal. A regnáló bajnok így 4 fordulóval a bajnokság vége előtt tíz ponttal növelte előnyét a tabella tetején Gulácsi ellen.

A frankfurti csapatnak is sikerült nyernie, így ideiglenesen a harmadik helyet szerezték meg, de a Wolfsburg győzelemmel szerezhette vissza pozícióját szerdán. A Schalke veresége pedig azt jelenti, hogy a csapat elvesztette matematikai esélyét arra, hogy a Bundesligában maradjon.

Eredmények – Bundesliga, 30. forduló

1. FC Köln-RB Leipzig 2–1 (0–0)
Bayern München-Bayer Leverkusen 2-0 (2-0)
Arminia Bielefeld-Schalke 04 1–0 (0–0)