Gulácsi üzenete Petrynek: Sajnálom, ami történt, és miért csinálom most a médiát helyetted

A Borussia Mönchegladbach elleni hétvégi bajnok már nincs Petry Zsolt kapusként ült a Hertha kispadján, miközben a berlini klub kirúgta a magyar nemzettel készített interjúja miatt.

Az eset nagy vihart kavart, még kormányzati szinten is téma volt itthon, de Petry eddig nem beszélt.

CSATLAKOZÁS

Ki mondja Petry, mondja Hrutka!?

Petry Zsoltot a Hertha BSC és Hrutka János a Spíler TV-ből kirúgta véleményéért. Mi a különbség a két eset között? A kormányzati szintet elérő Petry-ügyet Szombathy Pál újságíró és Szöllősi György MSÚSZ-elnök segítségével oldották meg.

Most azonban a Telex észrevette, hogy a magyar válogatott 38 éves volt kapusa nyilatkozatot tett a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak, mondván, hogy büntetéseit tévesen lefordították a német sajtóban, és megjegyezte, hogy a magyar nemzet részeket törölt a szöveg, így Ász, ahol megemlítette, hogy nagyon jól el tudja képzelni, hogy a gyermek boldogan nőhet fel egy meleg családban.

Petry szerint ezt nem bánta Gulacsi Péter a szivárvány családjai mellett ült, és csak arra volt kíváncsi, hogyan vette fel a véleményét a lipcsei válogatott kapusa, kitéve mások ellenségességének.

Több mint 35 éve foglalkozom profi labdarúgással, sok különböző országban játszottam melegekkel, muzulmánokkal és keresztényekkel, és mindig mindenkit tiszteltem. Hogyan lehetek rasszista

Petry, aki 2015 óta dolgozik a Herthában, elmagyarázta.

Kiderült az is, hogy kiutasítása után Petry üzenetet kapott Gulácsitól: „Szia Zsolti. Sajnálom, ami történt, és azt is, amit most a média tesz veled. Mindig nagyra értékeltem őszinteségedet és jellemedet. “

A magyar nemzetnek adott interjúban Petry beszélt az európai migrációs politikáról is, Hertha pedig elbocsátotta, mert a kapus nyilatkozata megsértette a klub által képviselt értékeket.

Petry nem adta fel és ügyvédet alkalmazott, ezért arra számít, hogy ügye a bíróságon folytatódik.

Azóta a magyar nemzet válaszolt arra, amit a német újságnak elmondott: