Gulácsi új csapattársa a francia élvonalból származik

A három magyar válogatott futballistát is felvevő RB Leipzig megállapodott Strasbourgral a franciákról Mohamed Simakan megerősítés. A Gulacsi Péter, Szoboszlai domonkos és Orbánt Willi Emellett az ismert lipcsei klub hétfőn bejelentette, hogy a 20 éves védő nyáron csatlakozik a csapathoz, és szerződése 2026-ig tart.

A sajtóhírek szerint Lepizig nem hozta nyilvánosságra a vételárat, amely 15 millió euró (5,5 milliárd forint).

Simakannak valószínűleg szüksége lesz a lipcsei együttesre is, mivel ez a védelem pillére, Dayot Upamecano a szezon végén megerősíti a Bayern Münchent, amely bajnokságot címvéd a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is.

A Bundesliga csapata egy kicsit kivette a fiatal játékost, ami fiatalkorában még csatárnak bizonyult, például az U11-ben 130 gólt szerzett. Miután feladta az Academia Olympique de Marseille-t, a város másik klubjában nőtt fel, ekkor testalkatából és magabiztosságából egyértelmű volt, hogy képes lesz védőként pályára lépni. A Bel Air felé vezető úton Strasbourg felé tartott, ahol a térdszalagjának szakadása miatt azonnal súlyosan megsérült. Padlóra küldte, de felkelt onnan, és 2019 nyarán először lépett fel az Európa Liga kvalifikációjában, amelyen azóta összesen 44 mérkőzést játszott, egy góllal és egy passzal. .

Lipcst korábban a védő vette fel Josko Gvardiolt a Dinamo Zagreb-től és a csatártól Brian Brobbey Ajax ez Amszterdam, a következő évadban csatlakozik a zenekarhoz. spanyol Angelino kölcsönszerződése lejárta után is Lipcsében marad, és elhagyja a Manchester Cityt.

A Bayern négy pont előnnyel vezeti a német bajnokságot Lipcsével szemben, a két csapat jövő szombaton Lipcsében találkozik.