Guardiola: A város sikere nem csak a pénzről szól

A Manchester City története során először jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Pep Guardiolának ötödször sikerült futniuk a csapattal, az első szezonban a nyolcaddöntőben kiestek, majd a negyeddöntők egymás után háromszor voltak döntők.

“Az emberek úgy gondolják, hogy könnyű eljutni a BL-döntőbe, de ez nem így van. A fiúk elmúlt négy-öt évének volt értelme. Az első meccsen a falon keresztül lőttem gólt, és Marquinhos az első félidőben a felső lécet találta el. Mindennek vége volt. A Manchester United nyerte az évet, mert John Terry az utolsó percben megúszta vagy gólt szerzett a Bayern München ellen. A Real Madrid a 93. percben verte az Atléticót “- mondta Pep Guardiola, aki a klub korábbi játékosait is megemlítette:

Szeretnék köszönetet mondani egykori játékosainknak is, például Joe Hartnak, Vincent Kompanynak vagy David Silvának, akik nélkül nem értük volna el ezt a szintet. Köszönet a tulajdonosnak, az elnöknek és mindenkinek, aki a klubban dolgozik. Ez nem csak a pénzről szól, és ha valaki így gondolja, akkor határozottan téved.

A katalán szakember játékosként BEK-t nyert, és edzőként a Barcával kétszer nyert BL-t, most újra felkészülhet a 2011 utáni döntőre.

PSG vezérlés Mauricio Pochettino nem szabad bocsánatot kérni, ezért nem tehetek úgy, mintha világbajnok sztárcsatár lennék, Kylian Mbappé sérülés miatt nem tudták bevetni.

Az a tény, hogy nem léphetett pályára, nem lehet mentség, mert csapatként kell együtt dolgoznunk. Természetesen nagyon sajnáljuk, hogy nem tudott segíteni rajtunk, de ez nem lehet magyarázat semmire.

A Manchester City a Chelsea-vel vagy a Real Madriddal mérkőzik meg az isztambuli BL-döntőben május 29-én. Ez a két csapat az elődöntő párharcának visszavágóját játssza ma este (ma este) Madrid 1-1 után.